Gastroenterolog je naveo uzroke gastritisa

Gastroenterolog Sergey Vyalov govori o navikama koje mogu izazvati gastritis i može li ova bolest biti zarazna.

Gastritis može uzrokovati kvarove u imunološkom sustavu. To dovodi do činjenice da tijelo počinje uništavati želudac. Također, gastritis se može pojaviti zbog uzimanja antipiretičkih tableta.

“To može biti uzrokovano udarom žuči u želudac – ona ne bi trebala tamo dospjeti, ali u nekim situacijama ipak uđe”, rekao je specijalist za Sputnjik.

Liječnici su ukazali na znakove srčanih problema koji se mogu otkriti po izgledu

Postoji i virusni gastritis. Najštetniji proizvod za želudac je gazirani alkohol – može izazvati gastritis. Bolest uzrokuje bakterija Helicobacter pylori. U tijelo može ući kroz poljubac ili dodirom tuđe šalice usnama.

Međutim, ako je tijelo zdravo, lako se može izboriti s tim. Ako je imunitet smanjen, tada bakterije mogu lako izazvati gastritis.

Helicobacter pylori možete identificirati testom krvi. Točnost rezultata je 90%.

Prema Vyalovu, možete se riješiti helikobakterije za dva tjedna. Ako osoba osjeća nelagodu, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki