Topli, pikantni okus đumbira miješa se sa slatkim, voćnim mirisom bundeve u baršunastoj juhi koja ne zahtijeva posebno kuharsko umijeće, niti puno vremena za pripremu.
Ako želimo još više poboljšati njegov okus i hranjivost, dodamo nekoliko kapi naranče koja našoj hrani daje dodatnu dozu svježine i vitamina C.
Sastojci (za 8-10 porcija)
1 srednje slatka bundeva, oguljena i narezana na kockice
sok od 2 velike naranče
6 sp. pileća ili povrtna juha
1 komad đumbira (oko 2-3 cm), naribanog
1 glavica luka nasjeckana
1 poriluk izrezan na kolutove
1 žličica slatka paprika slatka
2 češnja češnjaka, naribana
1 žličica od juhe maslinovo ulje (za pirjanje)
4 žličice od juhe maslinovo ulje (za kuhanje)
sol i papar
Postupak
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodajte luk i češnjak. Pirjajte 2-3 minute dok ne počnu omekšavati. Dodajte bundevu, poriluk, đumbir, posolite i popaprite te pirjajte još 2-3 minute.
Zatim ulijte sok od naranče, temeljac i maslinovo ulje te pustite da se juha kuha 20-ak minuta ili dok bundeva ne omekša. Umutite u blenderu i poslužite vruće u dubokoj posudi.
časopis za masline.gr