Julia Veer: ‘Sve što je moglo poći po zlu tijekom proizvodnog procesa pošlo je po zlu’

Julija Veer (25) poduzetnik je i suosnivač Glina i sjaj. Po Mascha Feoktistova i Monica Geuze: svi influenceri kunu se u njezine proizvode. Ali tko je lice iza ovog carstva ljepote? Julia Veer vas u svojoj kolumni svakog mjeseca vodi u svoj uzbudljiv život ljepota poslovne žene. Ovaj put ona govori više o tome kako nastaje novi proizvod.

Nova lansiranja

“Lansirati novi proizvod svaki mjesec? Kad bi barem bilo tako jednostavno. Više volim lansirati novi proizvod svaki mjesec. Imamo toliko sjajnih ideja za proizvode, a naša zajednica daje nam još više inspiracije svaki dan. Nažalost, lansiranje proizvoda za njegu kože prilično je složeno, dugotrajno i uključuje puno više nego što mislite. I to je normalan proces, jer toliko toga ide krivo!”

Pogled iza kulisa

“Naši proizvodi se proizvode u Nizozemskoj, što mislim da je dobra ideja jer točno znam kako se proizvodi i blisko sam uključen u proces (control freak, tko sam ja?). Prije nego započne proizvodni proces, puno toga se mora dogoditi – a uvijek nešto pođe po zlu. Sada sam navikao na činjenicu da sve može poći po zlu, ali s našim sljedećim proizvodom – koji želimo lansirati u prosincu – SVE što može poći po zlu, pošlo je po zlu.

‘Ova je fotografija snimljena tijekom procesa proizvodnje našeg noćnog seruma s retinolom’

Ups, nesporazum

“Imamo razne dobavljače koji za nas prave ambalažu. Početkom ove godine iznijeli smo svoje zahtjeve (koji su strogi) i sve bi ispalo; nije bio problem isporučiti boce prije 15. listopada. Međutim, u kolovozu mi je tijekom poziva rečeno da je nemoguće isporučiti boce prije 15. listopada. Naznačio sam da smo o tome razgovarali prije nekoliko mjeseci i odgovor je bio: ‘ups nesporazum’. Da, kao poduzetnik sjedite za svojim računalom petkom navečer do kasno u noć kako biste bili sigurni da ćemo pronaći novog dobavljača koji može proizvesti ovaj proizvod i isporučiti ga prije 15. listopada.”

Ding dong, poštar

“Nakon puno stresa, pozivanja naprijed-natrag i manifestiranja, uspjeli smo. Onda pomislite: OK, problem riješen. Predmeti su u izradi, zadovoljna sam kako izgledaju, izrada je gotova i sve ide svojim tokom. Idemo. Ali onda dolazi problem broj dva (i tri, četiri i pet, kako se pokazalo).”

“Sve su stavke poslane i primio sam Track & Trace. Međutim, onda sam pročitao da se proizvodi isporučuju u Haagu. To je adresa našeg ureda, ali proizvodi su morali biti poslani na adresu naše proizvodnje. U žurbi sam nazvao dostavnu službu i na svu sreću rečeno mi je da je adresa dostave promijenjena u adresu naše proizvodnje. Fuj, baš na vrijeme!”

“Međutim, kad smo sljedeći dan na sastanku u uredu, zazvoni zvono na vratima; dostavna služba je na pragu s desecima tisuća boca. OMG! Dakle, ipak su pogriješili.Nema problema, možete ga uzeti natrag, a mi ćemo sutra sve odvesti na pravu adresu’, rekli su nam na sreću.’ Sljedeći dan dobivamo poziv da je pola pošiljke isporučeno, a ostatak je na drugim depoima. Stoga odlučujem uzeti stvari u svoje ruke i sam se odvesti do skladišta po ostatak. Međutim, kada nazovem dostavnu službu s ovim rješenjem, rečeno mi je da su sve kutije dostavljene POJEDINAČNO u različita skladišta diljem zemlje. Tko je ovo smislio?!”

'Povratak na vrijeme kada smo prvi put držali noćni serum s retinolom'

Razmjena?

“I baš kad pomisliš da ne može gore, pred nama dolazi novi izazov. Dok sam pisao ovu kolumnu, dobio sam e-mail. Ovo navodi da nedostaje sastojak za naš novi proizvod i proizvodnja još ne može biti pokrenuta. Dakle, proizvodnja je odgođena – BRB, samo broji do deset. Jesam li sada siguran da će proizvod biti u trgovinama početkom prosinca? Apsolutno ne. Iako je doista savršen poklon proizvod (upozorenje za spojler: nešto za suhe usne).”

“Biste li se htjeli zamijeniti sa mnom na jedan dan? Molim! Iako moram reći da – usprkos činjenici da sve može poći po zlu – ne postoji ništa što bih radije radila nego ovo što sada radim. Pa, vratit ću se na svoju e-poštu, vidimo se sljedeći put, a onda se nadam da ću s vama podijeliti bolje vijesti.”

Slika: glina i sjaj

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki