Svakodnevna konzumacija jabuke može smanjiti salo na trbuhu, a ukupno možemo izgubiti do četiri kilograma godišnje, tvrde stručnjaci. No, kada je idealno vrijeme za njegovu konzumaciju?
Jedenje jabuke svaki dan može pomoći u sagorijevanju sala na trbuhu i dovesti do gubitka težine do četiri kilograma godišnje.
Jabuke, zbog obilja vlakana, izazivaju osjećaj sitosti. Stoga njihova konzumacija prije obroka može dovesti do unosa manjih količina hrane i spriječiti odabir manje zdravih međuobroka.
Ugledni nutricionist Rob Hobson izvještava da su jabuke tri puta zadovoljniji u usporedbi s čokoladicom i svakako puno zdraviji.
“Jabuke sadrže 1,2 grama dijetalnih vlakana na 100 grama, što nam pomaže da se osjećamo siti i smanjuje glad, osobito ako se jedu prije obroka“, naglašava gospodin Hobson.
RELEVANTNI ČLANCI
“Pektin, vlakno koje se nalazi u jabukama, također pomaže u regulaciji crijevnog mikrobioma. Raznolikost i ravnoteža ovih bakterija povezana je s prevencijom debljanja i nakupljanja masnoća u tijelu“, objašnjava stručnjakinja.
Nutricionistica Lucy Dawson vjeruje da je jedenje jabuke dnevno tijekom godine učinkovit način mršavljenja: “Jedenje jabuke svaki dan prije večernjeg obroka moglo bi biti ključ za skidanje viška kilograma“, kaže.
Konačno, srodna studija koju je provelo Britansko udruženje uzgajivača jabuka i krušaka pokazuje da jedenje jabuke svaki dan prije večere može pomoći u mršavljenju.
Pročitajte također:
Super-voće koje smiruje crijeva i snižava tlak
Antioksidativno voće koje štiti od masne jetre i demencije
Zlatno žuto voće puno antioksidansa i vitamina C – Nije ono što mislite