Zasloni i migrene: 5 savjeta koji će vam pomoći da ih izbjegnete

Istraživanja su pokazala da zalijepljenost za ekrane pojačava migrene i glavobolje. Evo što možete učiniti da ih izbjegnete

Ako radite za računalom, svako malo provjeravate zaslon mobitela, vratite se kući i ponovno pogledate u TV ekran ili skrolate društvenim mrežama, nemojte se iznenaditi ako vas uhvati migrena ili vam se počne razbijati glava.

Osobito za ljude koji su skloni migrenama i glavoboljama, ekrani i svjetlost koju emitiraju mogu dodatno pogoršati problem.

Što možete učiniti kako biste izbjegli migrene uzrokovane ekranima:

Smanjite svjetlinu zaslona

Svaki mobilni telefon i računalo ima mogućnost podešavanja svjetline. Što manje svjetla emitira, to bolje.

Koristite naočale koje filtriraju plavo zračenje

Možda nije znanstveno dokazano da naočale s plavim zračenjem štite od migrene, ali mnogi neurolozi ih preporučuju jer u određenoj mjeri, čak i malo, blokiraju zračenje ekrana

Ne zaboravite se često odmarati od ekrana

Važno je često se odmarati od ekrana. Imajte na umu da umjesto s jednog zaslona na drugi nemojte ići ravno s računala na mobilni ili s TV-a na prijenosno računalo. Zatvorite oči na neko vrijeme ili odaberite gledati nešto zanimljivo, bez posredovanja ekrana.

Postavite podsjetnik kada prekoračite određeno vremensko ograničenje

Mnoge aplikacije poput Instagrama, na primjer, daju vam mogućnost postavljanja obavijesti/podsjetnika svaki put kada prekoračite određeno ograničenje. Tako možete postaviti podsjetnik svakih 1 sat kako biste napravili pauzu i bili svjesni koliko vremena gubite na ekranima svaki dan.

Rano nabavite pravi lijek

Prije nego što migrena počne imati teške simptome i bolove, čim znate da će početi, uzmite odgovarajuće lijekove da je “spriječite” i ostavite sve ekrane po strani.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki