Pita od jabuka s cimetom | zarpanews.gr

Napravite ovu jednostavnu i laku pitu od jabuka s mirisom cimeta i postat će vaš omiljeni prilog uz kavu ili popodnevni čaj!

Spremno za sat vremena

Materijali
Porcije: 6

200 gr. neslani maslac, omekšao, plus dodatak za tavu

100 gr. smeđi granulirani šećer

100 gr. meki svijetlosmeđi šećer

4 jaja

200 gr. samodizajuće brašno od

2 žličice slatki ekstrakt vanilije

1 žličica slatki prašak za pecivo

100 gr. ribani badem

100 gr. vrhnje za šlag

Za kompot od jabuka

4 jabuke, oguljene, narezane na komade od 1 cm

1 žličica žlice soka od limuna

100 gr. smeđi šećer

1 žličica slatki cimet u prahu

1/4 žličice slatki muškatni oraščić u prahu

Za crumble

100 gr. brašno za sve namjene

75 gr. neslanog maslaca izrezati na kockice

75 gr. smeđi šećer

50 gr. zob

½ žličice slatki ribani cimet

sol

Postupak

Kompot od jabuka: Sve sastojke stavite u šerpu i kuhajte 10-12 minuta na srednje laganoj vatri dok se jabuke ne otope, ali zadrže oblik.

Crumble: Prstima utrljajte brašno i maslac dok smjesa ne nalikuje mrvljenom orahu. Pomiješajte šećer, zob, cimet i 1 prstohvat soli. Zagrijte pećnicu na 180°C ventilator. Premažite maslacem dno i stranice tepsije 30×20 cm.

Stavite papir za pečenje. Miksajte maslac i šećer električnom miješalicom dok ne postane pjenasto. Dodajte jaja, jedno po jedno, naizmjenično sa 1 žlicom brašna i miješajući između svakog dodavanja. Dodajte ostatak brašna, vaniliju, prašak za pecivo, bademe i vrhnje. Trebali bismo imati gustu smjesu za kolače koja će se polako skidati sa žlice.

Smjesu izliti u tepsiju i špatulom poravnati površinu. Po vrhu uz pomoć oštrog noža rasporedite kompot i pospite crumble.

Pecite 5 minuta dok crumble ne postane hrskav i dok vrh čačkalice ne izađe čist. Pustite da se ohladi 10 minuta prije posluživanja uz gustu kremu.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki