Zašto dijete nema prave prijatelje: stručnjaci su naveli 4 glavna razloga

Čak je i odraslima prilično teško ostati bez prijatelja, budući da je komunikacija za nas važan element ispunjenog života.

Još je važnije da dijete sklapa prijateljstva.

Samac se mnogo teže nosi s pritiskom u dječjoj grupi. Također, u nedostatku prijatelja bit će teško normalno provoditi vrijeme, igrati se i komunicirati.

Zašto dijete nema prijatelja?

Velike socijalne razlike

Djeca ponekad vrlo aktivno reagiraju na razlike u financijskim uvjetima i možda neće prihvatiti dijete iz manje imućne obitelji. Ovu situaciju je teško riješiti.

djece
Fotografija: Pixabay

Možda bi bilo vrijedno pronaći obrazovnu ustanovu za vaše dijete u kojoj će svi biti približno istih financijskih mogućnosti.

Braća ili sestre

Ponekad djeca mogu dobiti potrebnu komunikaciju u obitelji. Ako braća i sestre imaju topao odnos, možda ne žele sklapati prijateljstva izvan obitelji.

U tom je slučaju važno objasniti djetetu da je to koristan trening za njegove socijalne vještine.

Učitavam

Ako dijete ima gotovo svaku minutu po rasporedu, tada jednostavno neće ostati vremena za prijatelje i slobodne aktivnosti s njim. Stoga je važno napraviti pravilan raspored za djecu.

Dodatno obrazovanje i nastava su, naravno, važni, ali dijete treba imati i osobni život, kažu stručnjaci.

Karakterne osobine

Nisu svi ljudi po prirodi društveni. Nekoj djeci je ugodnije provoditi vrijeme sama. U tom slučaju trebali biste razmisliti o suradnji s psihologom.

Iako će takva djeca s vremenom ipak pronaći način kako uspostaviti komunikaciju s drugim ljudima, pa čak i pronaći prijatelje. Jednostavno nisu spremni trošiti vrijeme na svakoga: najčešće biraju jednog prijatelja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki