Hrskava ručno rađena pita koju ćete obožavati
Materijali
250 grama kora za pitu
1 šalica maslinovog ulja
1 srednji poriluk narezan na tanke ploške
5 kriški slanine
malo muškatnog oraščića
1 jaje
3 velika kuhana krumpira
1/4 šalice mlijeka
malo sjemenki crnog sezama
Provedba
Napraviti pire, krumpir narezati na kockice i kuhati 15 minuta.
Zatim ih posebnim alatom ili vilicom otopite. Zatim u pire ulijte mlijeko i dobro izmiješajte dok ne postane homogena smjesa.
U tavi zagrijte 2-3 žlice maslinovog ulja i dobro izdinstajte poriluk i slaninu.
Ulijte ih u pire i izmiksajte dodajući jaje i muškatni oraščić.
Otvorite foliju, lagano je nauljite i uz pomoć slastičarske vrećice izlijte traku pirea uz rub folije.
Zarolajte lim kao roladu pa kružno i labavo kao šaraf. U nauljenu tepsiju stavljati rolke, poprskati ih sa malo vode i ulja i posuti sa malo susama.
Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta dok ne porumene i postanu hrskave.
zvijer vijesti.gr