Ukusni kotleti punjeni gljivama | zarpanews.gr

Danas vam nudimo originalnu ideju za ukusno jelo koje će se svima svidjeti.

Kotleti od gljiva predstavljaju vegetarijansku varijantu recepta na bazi mesa. Osim toga, pokazuju svestranost gljiva koje se, ovisno o vrsti, mogu koristiti kao začin prvim jelima, kao prilog ili kao nadjev za palačinke i druge ukusne pripravke. Ukratko, svaki recept ima svoju gljivu!

Sastojci za 4 komada

  • 300 gr. Pleurotus gljive
  • 200 gr. slatka konzola
  • 2 jaja
  • 150 gr. ribani pecorino
  • 1 vezica peršina
  • 4 grančice timijana
  • Pola češnja češnjaka
  • 1 svježa čili papričica (po želji)
  • Krušne mrvice
  • Brašno
  • Sol papar

Provedba

Gljive prvo očistite i horizontalno zarežite, odrežite im dio peteljki. To će omogućiti da se dvije polovice kotleta dobro zalijepe i zadrže nadjev unutra nakon kuhanja.

Sir provolone također narežemo na ploške debljine 1 cm, veličine prikladne da stanu između dvije gljive, oblikujući svojevrsni sendvič. Zatim narezani sir zatvorimo u dvije gljive.

Jaja razbijte u zdjelu i lagano ih izlupajte vilicom, dodajte naribani pecorino, nasjeckani peršin, oguljeni timijan, nasjeckanu čili papričicu, nasjeckani češnjak te začinite solju i paprom. Sve izmiješamo.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki