6 loših dječjih navika koje mogu razljutiti čak i najstrpljivije roditelje pune ljubavi

Na prvi pogled vrlo je jednostavno voljeti djecu. Jasno je da će dobri roditelji voljeti svoje dijete. Ali ponekad “cvijeće života” može iritirati čak i roditelje koji najviše vole.

To se može dogoditi svakom roditelju.

Postoje navike koje iritiraju sve roditelje, čak i one najljubaznije.

1. Djeca čačkaju nos.

Jasno je da dijete istražuje vlastito tijelo, počevši od lica. Također može spustiti ruke u hlače. Ali to nije ništa. Ponekad vaša beba čačka nos jer razmišlja, ali morate obratiti pozornost na to koliko često to čini. Postoji li doista neki drugi razlog (osim zamišljenosti) da beba čačka nos?

2. Beba siše palac.

Nitko ne razumije zašto to nekoj djeci postaje navika. Najvjerojatnije se na ovaj način smiruju. Roditelje više brine je li prst čist. Također se boje da bi im dijete moglo postati predmetom ismijavanja. Osim toga, to je neugodan prizor.

dijete
Fotografija: Pixabay

3. Dijete ima ispad bijesa.

Samo moraš prijeći preko toga. Čak i ako se dijete odlikovalo anđeoskom strpljivošću, moglo bi izazvati bijes svojim roditeljima. To je posebno neugodno ako se roditelji samo žele opustiti nakon napornog dana. Tako dijete odlučuje shvatiti gdje su granice dopuštenog i prihvatljivog, a gdje je zabranjena zona. Morate pokušati prebaciti djetetovu pozornost na nešto drugo.

4. Dijete baca stvari okolo.

Ne preporučuje se poučavanje do treće godine kako bi dijete održalo red. Do treće godine će razbacivati ​​ne samo igračke, već i stvari svojih roditelja.

5. Dijete stalno ponavlja jedno te isto.

Kad dijete počne ovladavati govorom, stalno ponavlja jedno te isto. Čak i najstrpljiviji roditelj može postati nervozan. Ovdje morate biti strpljivi, jer su u djetinjstvu i roditelji ponavljali istu stvar mnogo puta.

6. Dijete crta po tapetama.

Ona također oblikuje zidove. U svakom malom djetetu postoji kreator koji želi sve obojati. Dobro je ako možete oprati markere. No roditelji su nezadovoljni što dijete na taj način pokazuje kreativnost. Potrebno je odabrati zid na kojem je apsolutno sve dopušteno ili objesiti whatman.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki