TOP 5 najsigurnijih zemalja za turiste

Prilikom odlaska na godišnji odmor turisti i putnici trebaju voditi računa o sigurnosti.

Ovaj popis uključuje zemlje koje nije rizično posjetiti.

Novi Zeland

Država koja privlači putnike svojim veličanstvenim prirodnim krajolicima.

Ovdje postoji minimalan broj insekata opasnih za ljude. Novi Zeland nudi mnoge vrste odmora.

Zabave će biti kako za ljubitelje prirode tako i za ljubitelje ekstremnih sportova. Poznata znamenitost zemlje, Hobbiton, ljubitelje fantazije neće ostaviti ravnodušnima. Fascinantan prizor je užarena špilja Waitomo.

TOP 5 najsigurnijih zemalja za turiste
Fotografija: Pixabay

Razmatranje “živog” zvjezdanog neba ostavit će neizbrisiv dojam u sjećanju turista. Gurmani će moći uživati ​​u domaćem sladoledu, odrescima i plodovima mora. Moguće neugodnosti bit će obvezna prijava vize i osiguranja.

Finska

Mirna vanjska i unutarnja politika doprinose mirnom boravku turista. Kada ste na odmoru s djecom, možete posjetiti grad Mumiy Trolls.

Obilazak bajkovitog grada donijet će puno pozitivnih emocija. Zanimljivo je posjetiti ledeni hotel. Ovo mjesto je poput dvorca

Snježna kraljica. Hotel je poznat po neobičnim toplim napicima.

Osim toga, u sklopu objekta nalazi se i sauna. A saune su, kao što znate, jedan od zaštitnih znakova Finske. Ekoturizam je vrlo popularan u zemlji:

• organiziraju se izleti po Baltiku;

• postoji mogućnost ribolova u kristalnim jezerima;

• obilje skijališta;

• cijeli gradovi izgrađeni od leda.

Prije putovanja u Finsku, važno je zapamtiti da će vam za putovanje biti potrebna viza.

Singapur

Zbog činjenice da se državne vlasti ne miješaju u međunarodne sukobe, zemlja je što ugodnija za posjet.

Zanimljivo je posjetiti Singapurski botanički vrt.

Ovaj tropski grad zauzima ogromno područje i ima do 10 tisuća vrsta biljaka. Postoji zaseban vrt orhideja.

Posjet atrakciji bit će nezaboravno putovanje u kraljevstvo Flore.

Ljubitelji ekstremnih sportova mogu otići na kajakašku ekspediciju kroz šume mangrova. Singapur je prepun zabavnih parkova, festivala i praznika koji će turistima sigurno ostati u sjećanju. Nedostaci uključuju prisutnost komaraca i otrovnih meduza.

Island

Idealno stanje za putovanje. Uostalom, turizam je glavna gospodarska grana koja stvara prihode. Glavne prednosti su obilje nezaboravnih krajolika, čist zrak i organska hrana.

Island je poznat po svojim dolinama gejzira i toplim izvorima. Nacionalni park Skaftafell nije ništa manje popularan. Njegova značajka

– blizina ledenjaka, što vam omogućuje šetnju po ledenoj visoravni. Da biste vidjeli plažu s ružičastim pijeskom i impresivan vodopad, vrijedi posjetiti Zapadne fjordove.

Jedinstveno mjesto za ronjenje je kristalno jezero Thingvellir, nastalo uslijed tektonskog rasjeda. Jedina mana je obvezna viza.

Švicarska

Multinacionalna država čija je glavna gospodarska grana turizam. Stoga vlasti ulažu sve napore kako bi organizirale siguran odmor. Švicarska je poznata po svojim skijalištima, koja su priznata kao svjetski standard.

Ljubitelji penjanja svakako bi trebali posjetiti regiju Jungfrau. Ovo je rezervat koji ima status UNESCO-ve svjetske baštine. Vodeni turizam također je dobro razvijen. Lokalni sanatoriji nude niz zdravstvenih tretmana.

Obožavatelji djela Arthura Conana Doylea imaju jedinstvenu priliku posjetiti iste slapove Reichenbach.

Jedan od najstarijih prirodnih rezervata na svijetu nalazi se u Alpama. Izlet među nevjerojatnim krajolicima pamtit će se cijeli život.

Poteškoće mogu nastati zbog obvezne registracije vize i osiguranja.

Prije nego što odlučite gdje otići na odmor, vrijedi pažljivo proučiti ne samo cijenu hotela, već i razinu sigurnosti, kažu stručnjaci.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki