Naranča i čokolada prave najslađe društvo… Tako glaziramo kriške naranče, umočimo ih u čokoladu i uživamo uz fini topli napitak! Također je vrlo lijep ukras za vaše deserte.
Spremno za 40′
Dimitris Chronopoulos
Materijali
15 kriški naranče, s korom
250 g Crna čokolada
1 mahuna vanilije
1 litra vode
500 g granulirani šećer
Postupak
Stavite vodu, šećer i vaniliju u lonac i zakuhajte smjesu na srednjoj vatri.
Dodajte naranče i pirjajte oko 15-20 minuta dok im se sirup malo ne zgusne.
Ulijte naranče sa sirupom u staklenu posudu i pokrijte je folijom koja će biti u dodiru s površinom deserta. Ostavite sa strane 1 dan.
Raširite naranče na rešetku i ostavite da se ocijede. Ako zadrže malo vlage, stavite ih pet minuta na 70 stupnjeva u prethodno zagrijanu pećnicu.
Otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici ili vodenoj kupki na 30 stupnjeva i uronite kriške naranče tako da im polovica površine bude prekrivena čokoladom. Pustite da se čokolada osuši i poslužite.
časopis za masline.gr