9 čarobnih upotreba aloe

Korisno dobro koje možete uvrstiti u svoj svakodnevni život.

Prema toftiaxa.gr, za to vjerojatno čujete nakon što se vratite s plaže s bolnom, crvenom opeklinom od sunca. Dok se aloja najčešće koristi kao pomoć pri oslobađanju od dugog dana na suncu, zapravo ima mnogo više koristi za nju.

Ali prvo, kratka lekcija o aloji: Aloe vera je biljka koja ima tri sloja lišća, glavni se sastoji od 99 posto vode plus mnoštvo korisnih hranjivih tvari koje su posebno korisne za vašu kožu. Zbog toga ćete obično vidjeti aloju kao sastojak krema, losiona itd.

Za tako moćnu biljku, postoji više načina za korištenje od samog liječenja opeklina od sunca. Od studija do dermatologa, evo devet najboljih, najunikatnijih načina korištenja aloe vere u svakodnevnom životu:

1. Liječite akne

Aloe vera sadrži salicilnu kiselinu koja može pomoći u otčepljenju pora kod lakših akni. Kada su akne ozbiljnije, možete isprobati kombinaciju aloe i dermatološki preporučenog proizvoda za njegu kože.

2. Uklonite šminku

Jednostavno istisnite malo gela na vatu i obrišite šminku. Obavezno ga isprobajte na ruci ili drugom mjestu prije nego što ga stavite na lice.

3. Napravite kremu za brijanje

Nemate kremu za brijanje? Skliska tekstura i hidratantna moć aloje čine je izvrsnom alternativom. Također možete napraviti domaću prirodnu kremu za brijanje od sastojaka poput sapuna, vode i vitamina E u ulju.

5. Napravite obrve

Nakon korištenja aloe kao maske za kosu, možete primijetiti da postaje tvrda kada je na kosi. Zbog toga tako dobro djeluje i kao gel za obrve. Možete upotrijebiti čistu četkicu maskare na aloju i zatim je nanijeti točno na obrve za čist izgled.

.Olakšati ubode

Ponekad krema za ugrize neće djelovati – umjesto toga na mjesta koja svrbe nanesite aloe veru koja ima protuupalna svojstva i može ublažiti svrbež.

7. Vlažite kožu

Za mekšu kožu nanesite gel na lice. Hranjivi vitamin E i vitamin C koji posvjetljuje kožu sadržani u gelu mogu pomoći u jačanju i zaštiti kožne barijere.

8. Napravite piling suhih stopala

Suha, ispucala stopala? Pomiješajte četiri žlice gela aloe vere s pola šalice zobi, pola šalice kukuruznog brašna i pola šalice losiona za tijelo bez mirisa. Nanesite na stopala, pričekajte 10 minuta i isperite.

9. Ublažite opekline od sunca

Kao što smo rekli, aloja se najčešće koristi za ublažavanje opeklina od sunca, a ovo je izvrstan način njezine upotrebe.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki