Vjerojatnost trovanja alkoholom može se smanjiti ako ne samo da ne pretjerujete s pićem, već i odaberete pravu hranu za blagdanskim stolom.
Bolje se fokusirati na namirnice koje su bogate cinkom i vitaminima B skupine.
Opširnije je govorio gastroenterolog Evgeny Belousov, javlja RIAMO.
Kao što je liječnik primijetio, govorimo o proizvodima od morskih plodova, na primjer, kamenicama, školjkama ili haringama. Govedina i jetra također će imati koristi.
Osim toga, trebate jesti orahe, mrkvu, špinat i luk. Grašak će koristiti tijelu.
Liječnik je u razgovoru s novinarima naglasio da se ne smije piti na prazan želudac.
Podsjetio je da se rizik od trovanja povećava ako pijete alkohol u velikim količinama i ne radite duge pauze. Stoga morate piti malo i polako.
Koktele je bolje izbjegavati.
Također biste trebali piti bezalkoholna pića između pića kako biste smanjili količinu alkohola koju pijete.
Ranije su liječnici rekli kako ne piti previše za blagdanskim stolom.