Ljubitelji orašastih plodova često se susreću s dilemom – kako doći do jezgre, a da se ljuska ne rasprši po prostoriji, a plod ostane neozlijeđen?
Srećom, postoji mnogo načina koji vam mogu pomoći da brzo i sigurno ogulite svaki orah.
Danas predlažemo da se bavimo ukusnim i zdravim lješnjacima.
Pomoću kliješta
Da biste razbili orah, držite ga između kliješta, držeći kliješta u dlanu kako se ljuska ne bi raspala.
Čekić
Ako su lješnjaci jako tvrdi, stavite ih u platnenu vrećicu, stavite na drvenu dasku i lagano udarite čekićem kako bi iskočili iz ljuske.
Grijanjem
Da biste lakše razbili orahe, orahe bez ljuske stavite na lim za pečenje i zagrijte u pećnici 10 minuta. Nakon toga će školjka postati savitljivija.
Ali riješiti se ljuske samo je pola uspjeha: lješnjake također morate oguliti. Da biste to učinili, pržite jezgre u tavi na laganoj vatri 5 minuta – kao rezultat toga, koža će brzo otpasti.
Ranije je stručnjak rekao kako uzgajati pistacije u svom stanu.