Gergana Stojanova i njezini kanoni unutarnje i vanjske ljepote

Ako postoji glumica čiji je glas jednako popularan kao i njen kultni izgled, onda je to Gergana Stoyanova.

Njezina lirska intonacija daje glas bugarskom GPS-u, elektroničkom sintisajzeru za slijepe osobe i desecima audio knjiga. Također je se može čuti u radijskim i televizijskim emisijama, u sapunicama i njezinim kazališnim predstavama.

Za samu Gerganu, međutim, njezin glas prirodni je nastavak njezine životne filozofije unutarnje i vanjske ljepote.

Glumica smatra da sve što nam je priroda dala treba brusiti i održavati kako bi se pokazalo u najljepšem prirodnom sjaju.

“Glas pokazuje SVE o čovjeku, kompletnu informaciju u nekoliko izgovorenih rečenica – emotivnost, intelekt, kulturu, erudiciju, mentalitet, čak i životno iskustvo”, kaže glumica.

Dodaje kako za nju glas nije samo rezultat rada fizičkih mišića ili samo zvuk kojim se razumijemo. Za nju, on ispunjava značenjem svjetlost duše koja teče iz očiju.

Gergana je više od 30 godina radila na boji, nijansama i intonaciji svog tako prepoznatljivog glasa kako bi ga pretočila u melodiju koja miluje uho uz koju je svi povezujemo.

Istu praksu glumica primjenjuje i na svoju vanjsku ljepotu, sastavljajući pažljivo odabran skup rituala.

Ovim preciznim odabirom brine se da njezino lice i koža svaki dan budu u najboljoj mogućoj formi.

“Ima žena koje se rode lijepe. Susrećem takve! I iako sam žena, ne doživljavam ih kao konkurenciju, naprotiv – divim im se i ne mogu skrenuti pogled. Pa dobro znam da nisam jedna od njih Radije ulazim u kategoriju “njegovane žene”, sa smiješkom kaže glumica za Webcafe.bg

Vrlo važan dio rituala Gergane je ne prepustiti ništa slučaju. Glumica pomno isplanira svoju dnevnu rutinu do najsitnijih detalja, poput vremenskog raspona u kojem ispija svoju dnevnu šalicu čaja.

Stoyanova nije ljubiteljica kave i radije je zamjenjuje raznolikim izborom čajeva koje često nosi u torbi.

Drugi bitan dio rituala Gergana je vjerovati elitnim i visokotehnološkim proizvodima belgijskog brenda .

Njihova tajna ljepote i besprijekorne kože sastoji se od dva koraka. Ujutro Gergana počinje s tabletom s bioaktiviranim silicijem – Belène Silicium Anti-Age Beauty Secret, jer bez nje dodaci kolagenu nemaju smisla.

A navečer prije spavanja glumica pije Belène Collagen Anti-Age Beauty napitak.

“Jako pazim što jedem i čime se hranim kada je riječ o pomagalima za uljepšavanje”, govori nam Gergana dok razgovaramo o njezinim ritualima za kožu.

“Belène proizvodi sadrže hidrolizirani kolagen i bioaktivirani silicij te su dizajnirani za održavanje blistavog i mladolikog izgleda, za lijepu kožu, kosu i nokte”, objašnjava ona.

Kad Gergana naiđe na Belène, i sama po prvi put saznaje što znače pojmovi “kozmeceutika” i “kozmetički post”.

Ne krije da je iznimno impresionirana i zaintrigirana konceptom iza ovih riječi i njihovom vezom s Belène Skin Care proizvodima.

Ljepota i zdravlje – sjecište kozmetike i farmacije – temelji se na ideji dugotrajnih i zdravih rješenja za njegovanje ljepote iznutra.

Uzimajući proizvode koji sadrže prave i snažne tvari, kozmeceutika se bori protiv znakova starenja.

A “kozmetički post” je pojam kojim možemo nazvati onaj svjestan i svrhovit izbor pravih proizvoda za nas, tijekom kojeg se lišavamo kozmetike koju ponekad čak i neselektivno koristimo u svojoj potrazi za lijepom i blistavom kožom.

Ovaj odabir odnosi se i na proizvode koji brinu o našoj ljepoti iznutra, pri čemu je unos kolagena vrlo važan.

No pokazalo se da sam kolagen nije dovoljan, već mu se mora dodati silicij kako bi se pojačao učinak. Silicij je element koji “povezuje” kolagen i neizostavna je komponenta kolagenske rešetke koja povećava gustoću i hidrataciju. No, sam silicij se hranom apsorbira u zanemarivim količinama, pa je tim francuskih znanstvenika stvorio bioaktivirani silicij, koji se nalazi u Belèneu.

Proces od tada pomaže u održavanju mladolikog izgleda kože, njezine elastičnosti, smanjenju bora i znakova starenja.

“Ovo su neki od razloga kojima se obraćam. Osim toga, proizvodi su potkrijepljeni kliničkim studijama za njihovu učinkovitost i sigurnost. A to je izuzetno važno u modernom svijetu, gdje je obilje kozmetičkih proizvoda ogromno”, kaže Gergana.

Uvjerena je da su kriteriji za kvalitetnu kozmetiku sve veći i dame traže kvalitetne proizvode s klinički dokazanim učincima.

U posljednje vrijeme, priznaje i Gergana Stoyanova, bila je izuzetno zaposlena.

Vodi seminare „Učim, vjerujem, mogu i znam“ koji su započeli samo sa školarcima, a sada se u njih uključuje sve više odraslih. Sinkronizira knjige za Storytel i priprema dva nova kazališna projekta.

Na proljeće glumicu očekuje turneja sa samostalnim nastupom, a sljedeće godine očekuju se i datumi predstave “Glasovi za iznajmljivanje” – jedine produkcije posvećene sinkronizaciji glumaca.

S ovim pretrpanim rasporedom, Gergana treba ritual ljepote koji se može brzo i učinkovito uklopiti u njezinu dnevnu rutinu. Oba Belène Anti-Age Skin Care proizvoda su upravo to.

“S Nemam izgovora za nedostatak vremena – potrebna mi je samo minuta da se pobrinem za sebe”, kaže glumica.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE NA WEBCAFEU – OVDJE!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki