Dijete igra računalne igrice: stručnjaci govore kada bi se roditelji trebali zabrinuti zbog toga

Neki roditelji unaprijed imaju negativan stav prema računalnim igrama: odrasli vjeruju da je to u najboljem slučaju beskoristan gubitak vremena.

Također, takva zabava ima ne sasvim pozitivnu reputaciju.

Ponekad se pojavljuju informacije da ovaj oblik slobodnog vremena ne izaziva najbolje kvalitete kod djeteta. Međutim, ne vrijedi uvijek brinuti. Ponekad igre mogu imati učinak učenja i poboljšati neke kognitivne funkcije.

Kada djetetu ne smijete dopustiti da se igra?

Potrebno je puno vremena

Čak i ako uzmete u obzir obrazovni element računalnih igara, ne isplati se trošiti puno vremena na njih.

Računalo
Fotografija: Pixabay

To je štetno za studij, sport i izvannastavne aktivnosti. Stručnjaci također napominju da to nema najbolji učinak na držanje i vid.

Igra nije primjerena dobi djeteta

S razlogom postoje dobna ograničenja za pakete igara. Ako ne želite da se vaša djeca susreću sa stvarima koje nisu primjerene njihovoj dobi, nemojte kupovati igrice za “odrasle”.

Također možete pročitati recenzije o ovoj igri ili čak pogledati recenziju ako imate nedoumica.

Nije najbolja zajednica

Ako govorimo o igrama na mreži ili s razvijenom zajednicom, onda morate obratiti pozornost na djetetovu komunikaciju. Čak iu igricama djeca mogu pronaći društvo koje vjerojatno nećete odobriti.

A takvi ljudi možda nemaju najpozitivniji utjecaj na dijete.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki