Mali stan: kako ga vizualno učiniti prostranijim – savjet dizajnera

Život u malom stanu nije lak zadatak. Čini se da prostora katastrofalno nedostaje, zidovi pritišću, a reda nikako. Ali to nije istina! Čak iu minijaturnom jednosobnom stanu možete stvoriti osjećaj prostranosti i udobnosti.

Prije svega, trebali biste se odreći nepotrebnih stvari. Gomila namještaja i kutija samo vizualno smanjuje ionako skučen prostor. Uklonite sve nepotrebno, ostavite samo najnužnije.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti na području dizajna i dizajna interijera, Yulia Tychino, rekla je kako napraviti minijaturni jednosobni stan ugodnim za život.

Koristite svijetle boje za ukrašavanje zidova i stropa. Ovo će vizualno proširiti sobu. Također pokušajte maksimalno iskoristiti prirodno svjetlo – postavite velike prozore, ogledala, lagane zavjese. Igra chiaroscura učinit će stan prozračnijim.

Interijer
Fotografija: © Belnovosti

Glavna tajna je pravi namještaj. Odbijte glomazne predmete u korist višenamjenskih i kompaktnih.

Na primjer, visoke police bolje je zamijeniti otvorenim policama, a veliki blagovaonski stol sklopivim ili rastezljivim.

Koristite transformatore, zaslone, nestandardna rješenja poput kreveta na podiju. Prostor će odmah postati vizualno veći!

Glavna stvar je ne bojati se eksperimentirati i pokazati malo kreativnosti. Tada će čak i mali stan biti radost!

Organiziranje skladišta još je jedna važna točka za vizualno proširenje prostora malog stana.

Prvo, maksimalno iskoristite vertikalni prostor. Postavite police, police, kuke do stropa. To će vam omogućiti da postavite više stvari bez pretrpavanja poda.

Drugo, razmislite o svom sustavu skladištenja. Organizirajte sve u zone i kategorije. Za to su savršeni različiti modularni sustavi, kutije i spremnici. Napravite mjesta za odjeću, obuću, knjige, posuđe i kozmetiku. Svaka stvar treba imati svoje mjesto.

Treće, sakrijte nered od pogleda što je više moguće. Koristite klizna vrata, rolete, zavjese. Sve nepotrebno stavite u kutije, ladice i ormariće. Neka samo lijepo i potrebno ostane na vidiku.

Četvrto, izbjegavajte veliki namještaj. Dajte prednost uskim i visokim predmetima – od polica do ormara. Ili koristite sofe, fotelje, krevete nestandardnih oblika. Glavna stvar je uštedjeti vodoravni prostor.

Na kraju, koristite višenamjenske predmete. Stol koji se pretvara u regal. Stolica-krevet. Transformatori, sklopivi i sklopivi mehanizmi su ono što će dodati dinamiku malom prostoru.

Pravilna organizacija skladišta učinit će stan prostranijim vizualno i funkcionalno. Tada će čak iu jednosobnom stanu biti mjesta za sve što vam treba!

Posljednji dodir stvaranja osjećaja prostranosti u malom stanu bit će pravilno zoniranje.

Podijelite sobu u funkcionalne zone pomoću boje, rasvjete i namještaja. Na primjer, odaberite kutak za opuštanje i spavanje.

Tu grupirajte sofu, fotelje i lampe. Stvorite radni prostor sa stolom, policama i uredskom opremom.

Posebnu pozornost treba posvetiti ograđivanju spavaće sobe. Koristite lagane pregrade, zaslone, police. Objesite zavjese od tkanine. Dodajte meke tekstilne naglaske. Na taj način ćete vizualno istaknuti intimno područje bez gubitka osjećaja jedinstvenog prostora.

Ne zaboravite na završnu obradu i dekor. Dodajte kontrastne akcente u obliku tapeta, panela, foto tapeta. Postavite zelene biljke – one čine čuda u stvaranju osjećaja udobnosti.

Glavna stvar je ne pretjerivati ​​s malim detaljima, kako ne biste zatrpali već skučeni stan. Usredotočite se na velike svijetle akcente, igru ​​svjetla i višenamjenski namještaj.

Slijedeći ove jednostavne savjete, vizualno ćete “razvući” svoj mali dom i stvoriti u njemu atmosferu udobnosti i sklada. Sretno u svladavanju malog prostora!

Prethodno smo vam rekli koje su slike i posteri u trendu, a koji nisu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki