Bliži nam se kraj ljeta, pa čak i početak jeseni, ali vrijeme je i dalje neuobičajeno toplo.
Visoke temperature zraka tjeraju nas da sve namirnice stavimo u hladnjak kako bi što dulje trajale, a da se ne pokvare.
Za neke proizvode ovo se preporučuje.
6 neslućenih razloga zašto ste uvijek gladni
Međutim, postoje određene namirnice koje ne biste trebali stavljati u hladnjak. Evo tko su oni:
krumpir
Ovaj proizvod trebate čuvati na suhom i hladnom mjestu, ali ne na hladnom. Također ih ne biste trebali stavljati u plastičnu vrećicu.
rajčice
Preporučljivo ih je držati na sobnoj temperaturi.
Luk
Ovo povrće treba više zraka oko sebe kako se ne bi brzo pokvarilo. Najbolje ga je čuvati na tamnom i suhom mjestu, ali nikako u hladnjaku!
Češnjak
Koliko god čudno zvučalo, ostavljanje češnjaka u hladnjaku zapravo može ubrzati njegovo kvarenje. Preporuča se čuvati u papirnatoj vrećici ili kartonskoj kutiji na tamnom i suhom mjestu.
Pažnja! 9 namirnica koje nepravilno peremo
Avokado
U hladnjaku će sporije dozrijevati i neće zadržati svoj bogati okus i teksturu. Ostavite ih na sobnoj temperaturi u posudi na stolu ili pultu.
Breskve
Njihova sočnost će se izgubiti ako ih duže vrijeme držite na hladnom. Ako govorimo o dugoročnom skladištenju, bolje ih je staviti izravno u zamrzivač.
Med
Med je jedna od rijetkih namirnica koja se ne kvari ako se pravilno čuva. Ali u hladnjaku bi se zašećerilo i izgubilo puno svojih prirodnih aminokiselina i vitamina./zdrave.to
Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!