Jedite 30 grama proteina uz svaki obrok kako biste smršavili

Redovita tjelovježba važan je dio zdravog načina života i može dovesti do brojnih zdravstvenih prednosti, uključujući gubitak težine i njezino održavanje unutar zdravih granica.

Nutricionist je rekao koji se strašni procesi događaju u tijelu s nedostatkom vitamina B12

Ali osobama sa smanjenom pokretljivošću ili posebnim ograničenjima kretanja može biti teško postići gubitak težine vježbanjem. Srećom, postoji mnogo zdravih, učinkovitih i održivih načina za postizanje vašeg cilja mršavljenja bez napora.

Iako je restrikcija kalorija dobro poznata metoda mršavljenja, gubitak težine nije samo kalorijski deficit.

Konzumiranje cjelovite hrane bogate hranjivim tvarima i njezino opskrbljivanje tijela važna je komponenta mršavljenja i općeg zdravlja. Osim toga, ova je hrana obično zasitnija od prerađene hrane i može vam pomoći da dulje ne osjećate glad.

Nema više mirisa! 9 proizvoda koji će vas trenutno riješiti lošeg zadaha

Prema studiji iz 2015. objavljenoj u časopisu Nutrients, vjerojatnije je da će hrana bogata hranjivim tvarima poboljšati ukupnu kvalitetu života osobe, smanjiti rizik od kroničnih bolesti i pomoći u održavanju zdrave tjelesne težine.

Primjeri hrane bogate hranjivim tvarima su: cjelovite žitarice, voće i povrće, nemasno meso, nemasni mliječni proizvodi, jaja, perad, riba, grah i mahunarke, orašasti plodovi i sjemenke.

Birajte međuobroke bogate proteinima. Proteini pomažu tijelu izgraditi mišiće, povećavaju osjetljivost na inzulin (što može pomoći u gubitku masnoće) i pomažu vam da se osjećate siti i zadovoljni.

Istraživanja pokazuju da visokoproteinske dijete ne samo da pomažu u mršavljenju, već i održavaju dugotrajni gubitak težine. Uz svaki obrok unosite do 30 grama proteina./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki