Aha: ovako vaša kosa preživljava mokro jesensko vrijeme

Potrošili ste dragocjeno vrijeme i energiju na oblikovanje frizure. Ali čim izađete van, opet ste na početku zahvaljujući vlažnom jesenskom vremenu. o ne! Srećom, postoji nekoliko načina da osigurate da vaša frizura traje cijeli dan. A mi ćemo vam reći!

1. Pravilno čišćenje

Istražite što odgovara vašem tipu kose. Ako smatrate da je vaša kosa previše tanka za održavanje određene frizure, upotrijebite šampon koji daje dodatnu teksturu i punoću.

2. Suha kosa je ponekad bolja

Ljudi griješe kada suše kosu dok je mokra, nemaju strpljenja čekati da se potpuno osuši ili počinju s oblikovanjem kada im je kosa još malo vlažna. Ova pogreška može uzrokovati da kosa postane kovrčava, mlitava i/ili statična, što otežava rad s njom. Operite kosu večer prije kako bi vam kosa sljedećeg jutra bila suha i kako biste je bolje oblikovali.

3. ‘Čisto’ nije uvijek dobro

Što se tiče oblikovanja kose, bolje je ne raditi s ‘čistom’ kosom. Nakon tuširanja vaša kosa je mekša i ima puno manje teksture. Koristite suhi šampon za korijen kose i dobro iščetkajte kosu.

4.Alati

Umjetnik ne može raditi bez pravih alata. Potražite proizvode za oblikovanje kose koji odgovaraju vašoj kosi. Investirajte u dobro sušilo za kosu, peglu za kosu ili figaro. Korištenjem pravog alata uvelike će olakšati oblikovanje frizure.

Izvor: Marie Claire | Slika: Bad Hair Day

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki