Zašto ne biste trebali grijati kupaonicu u jakom mrazu: pitanje vaše sigurnosti

Mnogi ljudi dolaze u vikendicu čak i zimi – a sve kako bi uživali u vremenu provedenom u toplim, čak i vrućim zidovima kupališta koje se nalazi na njihovom mjestu.

Nećemo se raspravljati: parna soba nije samo prekrasno mjesto za opuštanje, već i prilika za poboljšanje vašeg zdravlja, ali ne zaboravite da zimi vrijedi grijati kupaonicu, uzimajući u obzir vremenske uvjete.

Vratimo se na pitanje je li moguće zagrijati kupaonicu kada je vani jak mraz.

Teško da ćete pronaći izravnu zabranu u bilo kojem izvoru, ali evo nekoliko preporuka koje ćete vjerojatno pronaći – a naš savjet je da ih se pridržavate jer se izravno odnose na vašu udobnost i sigurnost.

Dimnjak
Fotografija: © Belnovosti

Ove su želje povezane s dvije “nijanse”: prvo, u jakim mrazevima povećava se gubitak topline kroz zidove i krov kupatila, što otežava postizanje i održavanje željene temperature u parnoj sobi, i drugo, procesi izgaranje i izgaranje goriva u peći se usporavaju, što od ložača zahtijeva posebnu pažnju i kontrolu.

Dakle, koje su preporuke?

1. U jakom mrazu, prije zagrijavanja kupatila, prvo morate zagrijati peć za početno zagrijavanje i minimizirati gubitke topline.

2. Potrebno je pratiti stanje peći i dimnjaka, spriječiti stvaranje čađe i pravodobno ukloniti naslage.

3. Za paljenje vatre koristite samo preporučene materijale i pridržavajte se sigurnosnih pravila pri njihovoj uporabi.

4. Ako je vani jako hladno, potražite suha i kvalitetna drva za ogrjev ili ugljen za kupaonicu – potrebni su za dugo i ravnomjerno sagorijevanje.

Ranije smo pisali o tome koje arome u kupatilu privlače sreću i sklad u život.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki