Kineska medicina pokazuje obećavajuće rezultate u oporavku od srčanog udara

Ozbiljan srčani udar, poznat kao akutni infarkt miokarda s elevacijom ST spojnice (STEMI), događa se kada je koronarna arterija potpuno blokirana. Nedavna istraživanja istražila su kako tradicionalna kineska medicina Tongxinluo može ublažiti simptome STEMI.

Medicinski stručnjaci iz Nacionalnog kardiovaskularnog centra Kine proučavali su potencijalne dobrobiti Tongxinluoa u kombinaciji sa standardnim metodama liječenja STEMI.

Studija, koja je trajala 12 mjeseci i uključila 3.777 pacijenata sa STEMI, pokazala je da lijek značajno smanjuje srčane i cerebrovaskularne nesreće. Rezultati su objavljeni u “JAMA”.

Istraživanje je provedeno u 124 klinička centra u Kini, a uključivalo je gotovo 3800 sudionika. Glavno pitanje: Može li Tongxinluo dodan uobičajenom liječenju STEMI poboljšati kliničke ishode?

Istraživači su sudionicima davali Tongxinluo kapsule godinu dana i usporedili rezultate s placebo grupom. Procjene nakon 30 dana i godinu dana pokazale su da je tradicionalni lijek značajno smanjio glavne kardiovaskularne događaje i srčanu smrtnost.

16 pravila kineske medicine za zdravlje

Tradicionalni kineski lijekovi koji se koriste tisućljećima često kombiniraju sastojke biljaka i insekata. Tongxinluo se sastoji od prahova i ekstrakata iz oba izvora.

Specifični mehanizam liječenja još se istražuje, ali vjeruje se da komponente kao što su paeoniflorin i ginsenoside mogu poboljšati kardiovaskularnu funkciju. Naime, 1996. Tongxinluo je odobren u Kini za specifične kardiovaskularne bolesti.

STEMI je teški kardiovaskularni događaj koji pogađa bezbroj ljudi. Samo u SAD-u godišnje se prijavi više od 750 000 slučajeva. Čimbenici rizika uključuju hipertenziju, pušenje i obiteljsku povijest bolesti koronarnih arterija.

Dr. Tom Ingeno, liječnik koji nije povezan s tvrtkom, objasnio je tradicionalni pogled na to kako Tongxinluo može pomoći. Prema tradicionalnim vjerovanjima, bolest nastaje kada je protok energije ili Qi blokiran. Kod STEMI, blokada se javlja oko srca.

Boris ALEKSANDROV

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki