Marinade često ukrašavaju blagdanske stolove. Domaćice su najčešće navikle stavljati ukiseljene krastavce koji su pripremljeni ljeti. Ali možete napraviti originalniji izbor.
Na stol možete staviti aromatične i hrskave paprike koje će biti izvrsno predjelo i dodatak ribi ili peradi.
Takvu poslasticu možete pripremiti na dan praznika.
Ipak, postoji recept koji vam pomaže da brzo i jednostavno dobijete ukusne kisele paprike.
Sastojci
Za 3 paprike babure potrebno je uzeti:
- češnjak – 4 režnja;
- sol – 2 žličice;
- šećer – 2 žlice. l.;
- voda – 180 ml;
- rižin ocat – 60 ml.
Kako kiseliti paprike
Za početak povrće treba oprati, odstraniti sjemenke i osušiti. Zatim ih je potrebno izrezati na trakice.
Češnjak se mora provući kroz prešu.
Povrće treba staviti u staklenku.
Šećer i sol moraju se razrijediti u vodi. Čim tekućina počne kuhati, trebate je držati na vatri još nekoliko minuta.
Kad se posuda makne sa štednjaka, u rasol treba uliti ocat.
Dobivenom tekućinom prelijte paprike.
Staklenku je potrebno odmah zatvoriti. Čim se obradak ohladi, mora se staviti u hladnjak.
Za samo dva sata paprike će biti gotove i mogu se sigurno poslužiti.
Ova grickalica može stajati u hladnjaku do 4-6 dana.
Prethodno smo vam rekli kako produžiti rok trajanja paprike.