Kako marinirati paprike za samo dva sata: odlično predjelo za blagdanski stol

Marinade često ukrašavaju blagdanske stolove. Domaćice su najčešće navikle stavljati ukiseljene krastavce koji su pripremljeni ljeti. Ali možete napraviti originalniji izbor.

Na stol možete staviti aromatične i hrskave paprike koje će biti izvrsno predjelo i dodatak ribi ili peradi.

Takvu poslasticu možete pripremiti na dan praznika.

Ipak, postoji recept koji vam pomaže da brzo i jednostavno dobijete ukusne kisele paprike.

Papar
Fotografija: © Belnovosti

Sastojci

Za 3 paprike babure potrebno je uzeti:

  • češnjak – 4 režnja;
  • sol – 2 žličice;
  • šećer – 2 žlice. l.;
  • voda – 180 ml;
  • rižin ocat – 60 ml.

Kako kiseliti paprike

Za početak povrće treba oprati, odstraniti sjemenke i osušiti. Zatim ih je potrebno izrezati na trakice.

Češnjak se mora provući kroz prešu.

Povrće treba staviti u staklenku.

Šećer i sol moraju se razrijediti u vodi. Čim tekućina počne kuhati, trebate je držati na vatri još nekoliko minuta.

Kad se posuda makne sa štednjaka, u rasol treba uliti ocat.

Dobivenom tekućinom prelijte paprike.

Staklenku je potrebno odmah zatvoriti. Čim se obradak ohladi, mora se staviti u hladnjak.

Za samo dva sata paprike će biti gotove i mogu se sigurno poslužiti.

Ova grickalica može stajati u hladnjaku do 4-6 dana.

Prethodno smo vam rekli kako produžiti rok trajanja paprike.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki