Kako ne pretjerati s pićem za novogodišnjim stolom: savjet narkologa

Ako se prvog dana sljedeće godine ne želite suočiti s mamurlukom, sjetite se jednostavnih pravila koja će vas od toga spasiti.

Narkolog Daniil Petrov govorio je detaljnije u razgovoru za Gazeta.Ru.

Napomenuo je da će posebni lijekovi ublažiti opijenost i ubrzati eliminaciju toksina. Primjerice, Panangin, ali treba ga uzimati prema uputama i to dva dana prije praznika, a također ćete morati nastaviti s uzimanjem proizvoda još tjedan dana.

Ipak, alkohol ne ispire samo tekućinu iz tijela, već i važne elemente koji su potrebni za normalno funkcioniranje tijela.

Naočale
Fotografija: © Belnovosti

Drugo važno pravilo je da ne smijete piti alkohol na prazan želudac. U tom će slučaju brže doći do teške opijenosti.

Osim toga, moramo zapamtiti da alkohol morate piti polako. U tom slučaju, doze alkohola treba podijeliti u vremenu. Na primjer, u jednom satu možete popiti 50 ml napitka, a sat kasnije još 50 ml.

Doktorica Petrov govorila je i o tome koje namirnice nisu prikladne za međuobroke. Prije svega istaknuo je prženu, masnu i začinjenu hranu koja će samo dodatno opteretiti organizam.

Osim toga, nema potrebe kombinirati alkohol sa slatkim voćem i desertima.

Puno je bolje birati salate, meso i ribu ili kuhano povrće, začinsko bilje i agrume. Upalit će i kiseli kupus.

Specijalist je također podsjetio da ne smijete kombinirati alkohol sa gaziranim ili slatkim pićima. Također ne biste trebali pušiti. To će samo povećati opijenost.

Puno je bolje kretati se više i udisati svjež zrak.

Potrebno je piti što više čiste vode.

Ako ste ipak popili previše alkohola u svečanoj noći, ne biste trebali nastaviti s gozbom.

Podsjetimo, ranije smo pisali o tome kako se ne prejedati za novogodišnjim stolom.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki