Kako su naše bake pržile krumpir: bolji način još nisu smislile

Bakin recept za pržene krumpiriće jednostavan je za napraviti i ne zahtijeva posebne sastojke, ali jelo ispada nevjerojatno ukusno i aromatično.

Nemojmo uzalud hvaliti prilog – podijelit ćemo upute za njegovu pripremu.

Počnimo s popisom potrebnih proizvoda. Osim kilograma krumpira, uključuje:

  • 0,5 kg mesa (možete uzeti bilo koje – piletina, svinjetina ili govedina);
  • 1 luk;
  • 2 režnja češnjaka;
  • 1 žlica biljnog ulja (ulje je potrebno za prženje, a možda ćete morati povećati količinu);
  • 1 žličica soli;
  • 0,5 žličice mljevenog crnog papra.
Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Oguljeni i oprani krumpir treba izrezati na velike kocke. Meso treba oprati, osušiti i također izrezati na proizvoljne male komade.

Luku skinite ljuske i nasjeckajte ga na pola kolutića, a oguljeni češnjak propasirajte kroz prešu.

Meso pržite u dubokoj tavi na ulju 5-7 minuta, ne zaboravite miješati. Nakon tog vremena dodajte krumpir i luk i nastavite kuhati jelo oko 15-20 minuta, povremeno miješajući sadržaj posude.

Sada dolazi red na sol, papar i češnjak.

Ponovno promiješajte buduće jelo, pa nastavite pržiti – potrebno vam je još oko 5-7 minuta.

To je sve: prženi krumpir s mesom treba poslužiti vruć, uz svježe ili ukiseljeno povrće.

Ranije su BelNovosti podijelile recept za domaće kolače od čokolade s kiselim vrhnjem.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki