Zašto se iskusni ljetni stanovnici zalihe crnogoričnih češera: uzmite i njih – odličan materijal

Češeri jele i bora izvrstan su materijal za vrtlarstvo i vrtlarstvo.

Anastasia Kovrizhnykh, stručnjakinja iz internetske publikacije BelNovosti, agronom i dizajner krajolika, podijelila je načine kako ih koristiti na ljetnoj kućici.

Prije svega, češeri se mogu koristiti kao materijal za malčiranje, a hoće li ih nasjeckati ili ne, to je osobna stvar. U oba slučaja, malč se pokazao vrlo izdržljivim.

Neki se ljudi brinu da bi pupoljci mogli zakiseliti tlo, i to je istina, ali zakiseljavanje je vrlo malo i ne predstavlja toliku prijetnju biljkama.

Čunjevi
Fotografija: Pixabay

Češeri su savršeno stanište za Trichoderma. Oni su sami često izvor prirodne trihoderme, a želite li taj proces ubrzati, sami “naselite” trikodermu u češere.

Da biste to učinili, morat ćete razrijediti lijek “Trichoderma-KME” u omjeru 1:100 i preliti dobivenu otopinu preko češera.

Češeri dobro upijaju vlagu, tako da prilikom sadnje bilo koje biljke – bilo da je riječ o jednogodišnjim sadnicama ili višegodišnjim biljkama – rupe možete napuniti zgnječenim češerima. Ovo je posebno korisno tijekom sušnih razdoblja i kada postoje promjene u vlažnosti.

Drugi način korištenja češera (zgnječenih) je sredstvo za rahljenje tla. Potrebno je iskoristiti otprilike jednu trećinu volumena zemlje, što vrlo dobro utječe na rast presadnica.

Konačno, možete koristiti isti materijal (u zgnječenom obliku) kao drenažu za sobne biljke.

Ranije smo podijelili korisnu metodu koja će pomoći u očuvanju sjemena do sljedeće sezone.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki