Salo će biti mekano i vrlo ukusno ako pripazite na topli način kuhanja. Proces je vrlo jednostavan.
Svinjsku mast prvo izrežite na veće komade, a zatim dodajte vodu.
Proizvod treba kuhati do tri minute.
Zatim u mast dodajte 5 žlica soli.
Potrebno je ostaviti obradak u takvoj slanoj otopini 12 sati.
Nakon tog vremena potrebno je izvaditi komade i osušiti ih papirnatim ručnikom.
Zatim mast natrljajte mješavinom različitih začina.
Odlična kombinacija može se postići miješanjem kurkume, ljute crvene paprike, krupne soli, sušenog kopra, prstohvata korijandera i muškatnog oraščića.
Po želji možete dodati malo klinčića ili hmelja suneli.
Nakon što su sve jednostavne manipulacije dovršene, ostaje samo zamotati komade svinjske masti u film za hranu i staviti ih u hladnjak na jedan dan.
Ranije smo vam rekli kako i u kojoj količini pravilno jesti svinjsku mast.