Oslikavanje lica Zmaj: crteži Zmaja na licu

Face painting nije samo posebna tehnika slikanja na koži, već i izvrsna prilika za stvaranje blagdanskog ugođaja za djecu i odrasle. Slike mogu biti vrlo različite, ali za Novu 2024. godinu slikanje lica sa zmajem bit će najpopularnije i najpopularnije.

Sadržaj:

Ideje za oslikavanje lica za djevojčice

sa Zmajem za djevojčice ima svoje karakteristike. I ovdje govorimo o shemi boja, jer djevojke preferiraju svijetle i sjajne boje. Stoga možete nacrtati ružičastog zmaja, možete kombinirati ružičastu s ljubičastim nijansama i dodati sjajne iskre za ukras.

Ako se vašem djetetu sviđa crtić Kako izdresirati zmaja, onda ima nekoliko zanimljivih ideja za šminkanje u stilu ovog animiranog filma. Također, nakon premijere trećeg dijela, djevojke su se zaljubile u još jednu junakinju. Stoga možete prikazati Bezubi ili prekrasnog bijelog zmaja – Dnevnu bijes. Možete prikazati dva crtana lika odjednom u obliku zaljubljenog para, posebno neobično izgleda crtež polovica bijele i crne boje.

Oslikavanje lica za dječake

Muževni izgled više odgovara dječacima. Na primjer, nanesite osnovnu zelenu boju od obrva do gornje usne. Bijelim sjajilom nacrtajte rogove na obrvama. Ispod, malo dalje od gornje usne, nalaze se bijeli očnjaci i još jedan par na obrazima.

Istaknemo obris crteža crnom bojom i spojimo obrve širokom linijom. Na temelju glavnog tona crtamo ljuske na obrazima, a potezima označavamo raspoloženje Zmaja. Nakon što se boja osuši, istaknite crne linije šljokicama.

Univerzalne zmajeve opcije

Postoje univerzalne opcije za oslikavanje lica sa zmajem za djevojčice i dječake. Toliko djece traži da portretiraju svog omiljenog junaka iz trilogije Kako izdresirati zmaja – Bezubog.

Zmaj se može prikazati na tri načina. U obliku elementa kada je lik iz bajke u potpunosti nacrtan na hramu ili obrazu. Može se prikazati kao maska ​​samo oko očiju ili preko cijelog lica. Također možete prikazati crtež u različitim bojama, cik-cak linijama itd.

Glavna stvar je da mala djeca odaberu zmaja koji je prikazan u dječjim knjigama ili prikazan u crtićima, ali starija djeca mogu voljeti zastrašujuća stvorenja.

Kako nadopuniti sliku?

Nova godina je praznik kostima, tako da se slika može nadopuniti zanimljivim kostimima. Za dječake su prikladne muške kombinacije, a za djevojčice slatke haljine s lepršavim suknjama.

Također, za blagdansku šminku možete odabrati ili sami izraditi rogove poput zmaja, krila na žičanom okviru ili rep.

Kako sami slikati oslikavanje lica?

Oslikavanje lica sa zmajem možete slikati vlastitim rukama, ali ne biste trebali žuriti sa slikanjem na licu, već radije razradite tehniku ​​na papiru. Početnici u nanošenju šminke trebali bi koristiti šablone, jer dizajn treba brzo nacrtati.

Za oslikavanje lica potrebne su vam boje različitih boja, ali ne proizvedene u Kini, mogu izazvati alergije. Bolje je dati prednost europskim ili američkim proizvodima. Potreban vam je i set četki s prirodnim vlaknima, spužvice, traka za kosu, ogrtač za zaštitu odjeće, suhe i navlažene maramice.

  1. Kožu djeteta potrebno je pripremiti tako da je malo hidratizirate, a možete namazati i kremom za bebe.
  2. Kružnim pokretima spužvicom ili spužvicom nanesite glavnu boju koja će poslužiti kao pozadina, pazeći da nanošenje bude jednolično.
  3. Tankim kistom nacrtajte obrise zmajeve njuške ili cijelog tijela. Ako trebate dodati široke poteze, bolje je koristiti široku četku u obliku lepeze.
  4. Dodamo akcente različitih boja, crtamo ljestvice, ovdje vrijedi koristiti matricu.
  5. Crtamo dodatni dekor, možete dodati svjetlucavi pigment ili iskre.

Novi totem možete nacrtati na obrazu ili sljepoočnici, ali za početnike najbolje odgovara zmaj u obliku karnevalske maske:

  1. Na polovici lica u gornjem dijelu pomoću spužvice i svijetle boje izradite prozirnu pozadinu.
  2. Područje oko očiju i mali dio nosa obojeni su žutom bojom.
  3. Zelenom bojom nacrtamo konture krila i nanesemo istu boju na cijelu površinu šminke, samo unutarnju.
  4. Na nosu crtamo tijelo zmaja. Da biste to učinili, nacrtajte zakrivljenu liniju s desne strane, a njezina dva kraja spojite malim potezima s lijeve strane.
  5. Zmajevu glavu nacrtamo na čelu. Samo spužvicom ostavite ovalni otisak zelene boje. Obris činimo jasnijim crnom bojom i crtamo bijele zube.
  6. Ispod desnog krila nacrtamo rep sa strelicom prema dolje.
  7. Dodajte obrise i male detalje pomoću tankog kista i crne boje.

Možete nacrtati zmaja na drugom dijelu tijela, na primjer, moćno stvorenje može biti prikazano na podlaktici ili ruci.

Boja se može isprati običnom vodom, ali ako su na bazi ulja ili voska, onda koristite pjenu ili mlijeko za pranje ili sapun. Šljokice se brzo skidaju trakom koju zalijepimo na kožu nekoliko minuta, a zatim skinemo.

Korisni savjeti

Za oslikavanje lica važno je koristiti samo posebne boje kojima se može prekriti ljudska koža. Izrađene su na bazi prirodnih boja koje neće izazvati alergije. Ali prije nego što ih upotrijebite, ipak je vrijedno napraviti test osjetljivosti. Da biste to učinili, možete nanijeti malo boje na stražnju stranu ruke.

Odsutnost svrbeža, osipa na koži i drugih negativnih simptoma ukazuje na to da je boja apsolutno sigurna, ali još uvijek postoje neka ograničenja. To su djeca mlađa od 3 godine koja imaju alergijsku reakciju na različite kozmetičke sastave. Također, nemojte nanositi boju na područja s ogrebotinama, posjekotinama, ranama i drugim oštećenjima kože.

Prilikom šminkanja važno je odabrati prave kistove. Trebali bi biti elastični, sa zaobljenim krajevima. Također vrijedi napomenuti da postoje kistovi s prirodnom bazom i sintetičkim vlaknima koji nisu tako tanki i mekani. Zaobljeni kistovi mogu varirati u debljini i veličini, prikladni su za crtanje oštrih kutova i promjenu debljine linija.

  • Kist u obliku lepeze s tankim rubom i širokim potezom prikladan je za pokrivanje velikog područja;
  • flora – za crtanje različitih linija, latica i suza;
  • dvostruka četka – za složene uzorke, lišće i uparene latice;
  • zaobljeni tanki kist – za linije s uzorkom i druge sitne detalje.

Za bojanje velikih površina najbolja je spužva ili komad meke spužve.

Također je vrijedno zapamtiti da crtanje uvijek treba biti učinjeno odozgo prema dolje, to jest prvo čelo, zatim oči, nos, obrazi i tek na kraju brada. Ova tehnika neće dopustiti da se sastavi za bojanje rašire po licu. Sve linije moraju biti pažljivo nacrtane kako bi se postigla idealna kontura. U isto vrijeme, morate slikati ne samo točno, već i brzo, jer se boja brzo suši. I još jedan važan savjet – trebate crtati ono što dijete želi, ne trebate mu nametati svoje ideje i želje.

Oslikavanje lica sa zmajem ispunit će Novu 2024. godinu živim emocijama i dojmovima. Uz pomoć šablona i specijalnih boja, svaki će roditelj moći ukrasiti svoje dijete na lijep i originalan način. U isto vrijeme, ova vrsta slikanja je također pogodna za odrasle, koji također mogu učiniti svoju sliku zanimljivom i nezaboravnom.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki