Koje 3 fraze niti jedan tinejdžer ne želi čuti: mišljenje stručnjaka

Mnogi se roditelji pokušavaju psihički pripremiti za pubertet svoje djece jer je to najteže razdoblje za sve članove obitelji.

Međutim, čak ni priprema za adolescenciju ne može uvijek poslužiti kao jamstvo da se vaš odnos s djecom neće pogoršati.

Na primjer, vrijedno je znati koje fraze mogu uznemiriti tinejdžera, uznemiriti ga ili uvrijediti.

Koje fraze niti jedan tinejdžer ne želi čuti

“Nećeš ništa postići”

Roditelji ponekad kažu nešto slično dobronamjerno: primjerice, mama i tata vide da dijete nije baš dobro u odabranom sportu i jednostavno ga pokušavaju zaštititi od razočaranja i beskorisnog gubljenja vremena.

Međutim, tinejdžeri svijet vide na iznimno dramatičan način. Neće moći osjetiti vašu brigu i najbolje namjere. Tinejdžeri će čuti da su bezvrijedni i da nemaju talenta.

dijete
Fotografija: © Belnovosti

Kao rezultat toga, mogu se razviti sumnja u sebe i depresija, kažu stručnjaci.

“Vrijeme je da smršaviš / hitno se moraš udebljati”

Tinejdžeri izrazito oštro reagiraju na kritičke komentare na račun njihovog izgleda i figure. Ako mislite da je vaše dijete pretilo, onda ovu informaciju trebate iznijeti nježno. Samo počnite uvoditi zdravu hranu u svoju prehranu, kupite članstvo u bazenu ili teretani.

Ako je vaše dijete bolno mršavo (po vašem mišljenju), tada biste trebali potražiti liječničku pomoć. Nakon prolaska testova bit će moguće izvući zaključke i razviti strategiju za rješavanje problema.

Ali tinejdžeri preburno reagiraju na same komentare.

“Tvoji hobiji su glupi”

Nitko ne voli da mu se omiljene aktivnosti zanemaruju. Posebno burnu reakciju treba očekivati ​​od tinejdžera.

Čak i ako vam se djetetov hobi čini glupim i beskorisnim, ne biste ga trebali ponižavati zbog toga. Pokušajte zajedno raditi omiljenu aktivnost vašeg tinejdžera. Sasvim je moguće da ćete nakon ovoga puno bolje upoznati svoju djecu.

Također bi bilo dobro ponuditi vlastite mogućnosti za slobodno vrijeme. Međutim, ova će metoda funkcionirati samo ako ste prije često provodili vrijeme zajedno kao obitelj.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki