Tko i zašto ne bi trebao jesti jaja za doručak: komentar liječnika

Kokošja jaja su osnova mnogih jela koja se često pripremaju za doručak.

Ovo jelo nije samo ukusno, već je i zdravo i vrlo zadovoljavajuće.

Ali, kako se pokazalo, ne mogu svi jesti jaja ujutro.

Redovito jedenje kokošjih jaja za doručak može dovesti do negativnih posljedica.

jaja
Fotografija: © Belnovosti

Prije svega, hipertoničari bi trebali izbjegavati ovaj proizvod ujutro.

O tome je detaljnije govorio kirurg Alexander Umnov, piše NEWS.ru.

Napomenuo je da bi takav doručak bio štetan za pacijente s aterosklerotskom bolešću.

To je zbog činjenice da kolesterol u jajima povećava rizik od razvoja srčanih i krvožilnih bolesti.

Umnov je u intervjuu naglasio da je i nepravilna priprema jaja iznimno opasna.

Na primjer, ako je proizvod loše pripremljen, postoji mogućnost infekcije salmonelozom.

Osim toga, treba uzeti u obzir da se rizik od raka povećava kada se za prženje koristi nekvalitetno ulje, a jelo se poslužuje s masnim i slanim dodacima.

Ranije su liječnici nazvali najštetniji način kuhanja jaja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki