Promjena načina prehrane u jesen i proljeće (prelazak na konzervirano, odnosno ukiseljeno povrće te na svježe povrće) često je razlogom pojave želučane kiseline i refluksa – nadiranja želučanog sadržaja kroz jednjak, praćenog pečenjem, bol i gorak okus u ustima.
Želudac možete smiriti jednostavnim kućnim lijekovima, piše Trud.
Jabučni ocat
Otopite 2 žlice jabučnog octa u 1 žličici vode i popijte.
Ovo su namirnice koje možemo jesti svaki dan i biti zdravi
Đumbir
Žvačite mali komad đumbira. Ako vam je previše ljuto, stavite ga u kipuću vodu i popijte uvarak.
Anis
Sažvačite nekoliko sjemenki komorača ili ih skuhajte u vodi i ostavite da odstoje preko noći. Sutradan popijte napitak.
/zdrave.to
Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!