Postoji li razlika u dobrobiti između mlijeka s rokom trajanja od 3 dana i 6 mjeseci: mnogi nisu znali

Kada kupuju mlijeko u trgovini, mnogi ljudi biraju proizvod s dugim rokom trajanja, a to je uzalud.

Objašnjavamo zašto ne biste trebali kupovati ultrapasterizirano (sterilizirano) mlijeko.

Zašto ne biste trebali uzimati sterilizirano mlijeko

Pasterizacija i sterilizacija su metode toplinske obrade koje ubijaju bakterije i produljuju rok trajanja.

Tijekom pasterizacije mlijeko se zagrijava na 60-80 stupnjeva, tijekom ultra-pasterizacije – na 135-150 stupnjeva.

mlijeko
Fotografija: © Belnovosti

Pasterizirano mlijeko može se čuvati do dva tjedna, sterilizirano mlijeko može trajati u hladnjaku šest mjeseci.

Međutim, tijekom ultrapasterizacije ubijaju se korisne bakterije mliječne kiseline i uništavaju vitamini C i B12, a okus proizvoda postaje neutralniji.

Ranije smo vam rekli koje znakove možete koristiti za izračunavanje nedostatka joda.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki