Neće svi ovo ponoviti: koji su rekordi postavljeni u skokovima u vis

Mnogi sportaši tijekom karijere postavljaju rekorde koje ne mogu oboriti godinama i desetljećima.

Skokovi uvis prilično su težak sport.

Žene su počele sudjelovati na olimpijskim natjecanjima u ovoj disciplini tek 20-ih godina prošlog stoljeća. Za muškarce natjecanja se održavaju nekoliko desetljeća duže.

Koji su rekordi postavljeni?

Prvi rekordni rezultat bio je dva metra, a postavio ga je američki atletičar davne 1912. godine. Već nekoliko desetljeća sportaši su toj brojci dodali samo centimetar.

Dakle, oznaka koja prelazi 2 metra i 20 centimetara prevladana je tek 60-ih godina prošlog stoljeća.

sport
Fotografija: Pixabay

Danas se svjetskim rekorderom smatra kubanski sportaš koji je postavio letvicu visoku 2 metra i 45 centimetara. Javier Sotomayor je svoj rezultat postigao još 1993. godine. Do sada ga nitko nije uspio nadmašiti u ovoj disciplini.

Među ženama se istaknula jedna bugarska atletičarka koja je uspjela preskočiti dva metra i devet centimetara u visinu. Stefka Kostadinova svoj je impresivan rezultat pokazala prije više od 30 godina.

Od tada njen rekord nije oboren.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki