Koje dijete ne bi trebalo kupiti uže za neuroskakanje: koristan izum može biti štetan

U suvremenom svijetu postoje mnogi gadgeti i uređaji koji nam pomažu u razvoju i poboljšanju kvalitete života.

Jedna od takvih sprava je neuro-skakanje užeta, koje svake godine postaje sve popularnije među djecom (a ni neki odrasli nisu skloni skakanju na jednoj nozi).

Pozivamo vas da saznate više detalja o korištenju užeta za neuroskakanje, kao i da saznate kome to može koristiti, a tko bi se trebao suzdržati od njegove uporabe.

Počnimo s očitim prednostima. Korištenje užeta za neuroskakanje dobro je za mozak, jer poboljšava njegovu zasićenost kisikom, što može biti korisno kod umora.

Osim toga, dijete koje koristi neuro-skakanje užeta aktivno se kreće i provodi vrijeme produktivno, umjesto da se igra na telefonu.

Neurojumping uže
Fotografija: screenshot

Vježbe neuroskakanja pomažu razvoju spretnosti i koordinacije pokreta. Kako zadaci postaju složeniji, možete raditi na reguliranju pokreta, što će pomoći djetetu da nauči kontrolirati svoje postupke.

Zbog činjenice da su različite noge uključene u rad, rad desne i lijeve hemisfere je usklađen.

Kome se ne bi svidio ovaj simulator? Naravno, prvo što treba uzeti u obzir je zdravstveno stanje djeteta. Osim toga, stručnjaci preporučuju da ga ne koristite u slučaju očitih problema s učenjem, na primjer, ako je djetetu dijagnosticirana disleksija. Neuropsiholog će vam pomoći saznati jesu li ove vježbe prikladne za vašeg sina ili kćer.

Ako se pokaže da je uže za neuroskakanje “prikladno” za korištenje, pobrinite se da dijete mijenja noge i okreće uže u različitim smjerovima.

Ranije smo pisali o tome zašto ne biste trebali kupovati cipele za bebe.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki