Kako brinuti o psihičkom zdravlju djeteta: stručnjaci su otkrili 3 tajne

Moderni roditelji pokušavaju posvetiti dovoljno pozornosti ne samo pitanjima osnovne skrbi i obrazovanja, već i stvoriti ugodnu psihološku atmosferu za dijete.

To je vrlo važan uvjet za skladan razvoj pojedinca.

Koja su tri pravila važna za odrasle da upamte?

Nemojte prisiljavati djecu da postanu nesvjesni svjedoci nemilih scena.

Stručnjaci smatraju da nezdrava atmosfera u obitelji može dovesti do ozbiljnih posljedica za djetetovu psihu. Djeca ne bi smjela svjedočiti svađama, obračunima povišenim tonom, napadima i drugim neprimjerenim oblicima ponašanja.

To djecu traumatizira.

Ako ne možete sami riješiti konfliktne situacije u obitelji, trebate potražiti pomoć psihologa i ozbiljno razmisliti o vrijednosti svog braka.

dijete
Fotografija: © Belnovosti

Povećana tjelovježba je kontraindicirana za djecu

Neka su djeca odmalena izrazito aktivna i radoznala, pa ne doživljavaju poteškoće pri velikim opterećenjima. Ali ovo je izuzetno rijedak slučaj.

Uglavnom, dijete se teško nosi sa školom, klubovima i sportom. Stoga je važno da roditelji napuste one aktivnosti koje kod djece ne izazivaju veliki interes.

Socijalizacija

Prijatelji su djeci iznimno važni za puni razvoj i poboljšanje psihičkog stanja. Stoga je važno djeci osigurati dobre odnose s vršnjacima.

Ako dijete postane žrtva bullyinga i maltretiranja, to ga traumatizira. U takvim situacijama roditelji moraju intervenirati i pružiti pomoć.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki