Kojih 5 pogrešaka u roditeljstvu čine gotovo svi moderni roditelji: mišljenje stručnjaka

Svaki roditelj može pogriješiti u odgoju djeteta, ali važno je znati izvući odgovarajuće zaključke.

Kako biste oslobodili svoj nastavni potencijal, morate se riješiti glavnih nedostataka.

Što su oni?

Život za društvene mreže

Ako su roditelji aktivni na društvenim mrežama, djeca za njih postaju važan dio “sadržaja”. Stoga se mnoge radnje poduzimaju samo da bi se pohvalili svojim prijateljima.

Time se djeci uskraćuje normalan odmor s obitelji. Bolje je slikati za obiteljski album kako ne biste pokvarili skladnu atmosferu.

Ogroman teret

Ranije nije bilo takvog izbora klubova i sportskih sekcija, ali sada je ovaj nedostatak eliminiran. Svako dijete može odabrati hobi i hobi po svom ukusu.

djece
Fotografija: © Belnovosti

Međutim, neki roditelji nastoje svoju djecu naučiti doslovno svemu što mogu – pjevanju, plesu, programiranju, sviranju instrumenata, stranim jezicima itd.

Nema ništa loše u ovom impulsu – teško je precijeniti važnost sveobuhvatnog obrazovanja. Međutim, stručnjaci podsjećaju da se dijete jednostavno ne može nositi s tolikom količinom novih znanja.

Vjera u gadgete

Mnogi moderni roditelji previše se oslanjaju na moderne tehnologije u pitanjima obrazovanja: pametni zvučnici čitaju djeci bajke, TV zabavlja djecu crtićima, a računala nude “razvijanje pažnje i logičkog razmišljanja” kroz igrice.

Međutim, to nikada neće zamijeniti živu komunikaciju s roditeljima. Stoga smanjite broj gadgeta u svom obiteljskom životu.

Poluproizvodi

Ranije mnoge žene nisu išle na posao, koncentrirajući se na obitelj i djecu. Stoga dijete uvijek može očekivati ​​ukusnu i zdravu hranu.

Moderne se majke uvelike oslanjaju na prerađenu i gotovu hranu. To dovodi do zdravstvenih problema i stvara nepravilan pristup prehrani.

Upitne ideje

U suvremenom svijetu nije uvijek moguće pronaći vjerodostojan izvor informacija: na društvenim mrežama postoji prilično velika količina “loših savjeta” o odgoju djece.

Stoga ne biste trebali uzimati zdravo za gotovo sve što pronađete na Internetu. U takvim ozbiljnim stvarima bolje je osloniti se na vremenski provjerene izvore informacija.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki