Savjeti za njegu kose zimi

Hladni mjeseci utječu i na kožu i na kosu. Problemi s kosom i vlasištem javljaju se zimi jer hladan, suh zrak vani upija vlagu u njima, čineći kosu sušijom, lomljivom i sklonom oštećenju. Suho vlasište preduvjet je za pojavu prhuti, svrbeža pa čak i gubitka kose.

Evo nekoliko savjeta za održavanje vaše kose zdravom i mekom zimi:

1. Izbjegavajte pranje kose vrućom vodom

Vrući tuševi normalni su za hladne zimske dane, ali su štetni za kosu. Pranje vrućom vodom djeluje na kosu na isti način kao i alati za oblikovanje kose koji proizvode toplinu. Bez toplinske zaštite kosa je oštećena, postaje još suša i pufnasta. Preporuča se pranje kose mlakom vodom.

2. Pažljivo počešljajte kosu

Mokra kosa je lomljivija, pa se preporuča češljati kada je suha. Pustite kosu da se osuši prirodnim putem bolja je opcija zimi jer ne koristi dodatnu toplinu za oštećenje kose. Kosa se češlja češljem, s rijetkim zupcima, počevši od vrhova, držeći svaki pramen. Postupno se kreće do vrhova kose. Ova tehnika sprječava lomljenje kose.

3. Izbjegavanje bojanja i izbjeljivanja

Izbjeljivanje, posvjetljivanje ili bojanje “istroši” kosu. Sastojci korištenih proizvoda prodiru u vlas kose i razgrađuju masne kiseline i proteine ​​kako bi uklonili pigment iz kose. Obnova kose može trajati dugo. Zimi, kada je kosa suša nego u drugim mjesecima, oporavak može trajati duže. Važno je napomenuti da su neke boje sigurnije od drugih. Veliku ulogu u količini oštećenja igra i učestalost bojanja kose.

Bojanje pramenova bolja je opcija od potpunog farbanja jer se boja ili izbjeljivač koristi na manje kose. Tonik može imati podjednako štetan učinak na kosu, stoga ga je najbolje koristiti štedljivo.

4. Sprječavanje elektrifikacije kose

Statički elektricitet na kosi nastaje kada vlaga ne može prodrijeti u pramenove. To je zbog znatno sušeg zraka zimi, kao i nakupljanja tvari poput silikona i drugih proizvoda za kosu koji mogu promijeniti sastav kose. Kada skinete zimsku kapu, ako je zrak presuh, na pramenovima kose ostaje statika, a molekularni naboji guraju pramenove jedan od drugog.

Održavanje hidratacije kose najbolji je način za rješavanje statičkog elektriciteta. Hidratizirana kosa ne samo da je teža i drži pramenove bolje povezanima, već dodavanje vlage mijenja njezin sastav, sprječavajući statički naboj da razmakne pramenove.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki