Kuhanje i prženje stvar su prošlosti: malo je vjerojatno da ćete okruglice kuhati na ovaj način nakon što ste probali lonac od njih u pećnici.
Stvar je u tome što kombinacija poluproizvoda s rajčicama i umakom čini jelo nevjerojatno sočnim i, naravno, ukusnim.
Ako želite provjeriti navedeno, pripremite sastojke navedene u donjem popisu i krenite s kuhanjem. Za 600 g knedli potrebno vam je:
- 4 rajčice;
- 2 jaja;
- 4 žlice kiselog vrhnja;
- 20 ml vode;
- 50 g sira;
- sol i mljeveni crni papar po ukusu.
Okruglice slažite u posudu za pečenje u ravnomjernom sloju, a na njih stavite kockice rajčice.
Buduću večeru posolite i popaprite, pa pomiješajte sve sastojke.
U posebnoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje s vodom i promiješajte, a kada dobijete jednoličnu smjesu dodajte jaja.
Dobiveni nadjev prelijte preko okruglica s rajčicama, lagano promiješajte i stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 200 stupnjeva, 25 minuta.
5 minuta prije kuhanja okruglice pospite naribanim sirom.
Ranije su BelNovosti podijelile recept za tortu od jogurta bez pečenja.