5 nepoželjnih boja za dječju sobu: zašto ih ne treba držati u blizini djece

Mnogi roditelji pokušavaju ispuniti djetetovu sobu biljkama. To je razumljiva želja, jer sobno bilje poboljšava mikroklimu i kvalitetu zraka. Međutim, postoje sobne biljke koje se ne smiju koristiti u rasadniku.

Opće preporuke

Prilikom odabira cvijeta za dječju sobu, trebali biste zapamtiti nekoliko zabrana.

1. Biljke ne smiju biti otrovne. Mnogi će se iznenaditi, ali i obično cvijeće može predstavljati opasnost za dijete. Na primjer, može pojesti list ili ih stalno dodirivati, što će dovesti do alergijskih reakcija i iritacije.

2. Cvjetovi imaju trnje ili bodlje. Mnogi roditelji ne razumiju pravu opasnost. Kao što praksa pokazuje, dijete može biti ozbiljno ozlijeđeno.

3. Biljke imaju sitne plodove. Kolika je vjerojatnost da ih dijete neće htjeti probati? Nije neuobičajeno da sobne biljke imaju otrovne plodove.

cvijeće
Fotografija: © Belnovosti

4. Cvijet ima jaku aromu. To znači da predstavlja opasnost za dišne ​​puteve djeteta.

5. Mali listovi.

5 boja koje ne treba stavljati u dječju sobu

Dieffenbachia

Biljka apsorbira velike količine kisika. A budući da je veličina dieffenbachije značajna, nema koristi od boravka u sobi. Također ima otrovni sok koji može izazvati opasne alergijske reakcije.

Jasmin

Prekrasan cvijet koji oduševljava svojim cvjetanjem i ugodnom aromom. Postoji jednostavno pravilo: ako je dijete tek rođeno, jasmin treba držati podalje od njega. Stručnjaci napominju da jaka aroma jasmina može izazvati neželjene reakcije.

Sukulenti

Ovaj cvijet je otrovan. U isto vrijeme, čak je teško zamisliti situaciju da će ga netko pokušati uzgajati kod kuće. Činjenica je da sukulenti zahtijevaju posebnu njegu.

Kaktus

Glavna opasnost od kaktusa je da može ozlijediti dijete. Postoje vrste kaktusa koje imaju otrov na svojim bodljama. Kaktuse treba postaviti daleko od dječjih očiju.

Geranija

Geranium je lijepa i mirisna biljka. Većina ljudi ne može ni zamisliti da geranija može biti opasna. Stručnjaci su odavno primijetili njegovu jaku aromu koja može izazvati alergijske reakcije. Geranium predstavlja ključnu opasnost za djecu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki