Uradi sam snjegovića od papira: najbolje ideje 2024!

Uradi sam snjegovića od papira: najbolje ideje

U kući uvijek ima papira i kartona – ako ne blok za crtanje, onda paket ofseta za printer, ako ne bilježnica ili rokovnik, onda kutije i papirnate vrećice, ponegdje sigurno obojene reklame, računi i kuverte, tanka toplina. -osjetljivi kuponi (riječ je o posebnom papiru na koji se ispisuju računi i slična dokumentacija u trgovinama).

Što to znači za kreativce uoči Nove godine? Da se možete izvući s izradom blagdanskog rukotvorina praktički ni iz čega, čak i u hitnim slučajevima, kada je vani kasna večer, a proračun je već potrošen na važnije stvari, kao što su poslastice i darovi.

Dovoljno je imati minimum uredskog materijala – iako će, naravno, visokokvalitetni materijali i posebni detalji učiniti posao zanimljivijim. Koje prednosti ima snjegović i zašto ga se isplati napraviti? Bijele je boje, poput običnog papira, pa ga nema potrebe prefarbati i gubiti vrijeme na njega.

prekrasan snjegović od papira

Djeca jako vole snjegoviće, dizajn je što je moguće slobodniji, malo je kanonskih elemenata i jednostavno ih je implementirati. Jednom riječju, kada napravite snjegovića vlastitim rukama, bilo koja dobna skupina ima sve šanse za uspjeh!

U ovom članku:

3D snjegovići

Izrada papira izgleda moderno i prilično moderno. Zanimljiva ideja je da se ovom tehnikom igrate sa snjegovićem koji se doslovno sastoji od loptica. Umjesto toga, morat ćete sastaviti poligone. Što je više lica, to će snjegović od papira izgledati uvjerljivije.

cool DIY papirnati snjegović

Algoritam je jednostavan, ali početniku mozak može “zakuhati”. Ovaj je zanat koristan ne samo u smislu kreativnih vještina, već i u smislu inteligencije i temelja inženjerskog razmišljanja. U pravilu, figurica se ne lijepi od mnogo trokuta – hobisti izrađuju posebne uzorke (razvoje), u kojima je cijeli dio ili cijela figurica u potpunosti predstavljena.

Na papiru je često neprepoznatljiv i zbrka je kutova, linija rezova i savijanja te preklopa za lijepljenje. Takav dijagram možete izraditi sami, ali to može potrajati nekoliko pokušaja; preporučujemo da prvo upotrijebite gotove (pogledajte odjeljak s predlošcima).

Najbolje ju je isprintati ili barem točno kopirati stavljanjem lista papira na zaslon računala. Svi elementi su pažljivo prilagođeni, a odstupanje od nekoliko milimetara ili stupnjeva dovest će do činjenice da se figura neće saviti ili će biti potpuno kriva. Potrebno je pažljivo rezati obradak. Zatim ga savijete i shvatite da ste dobili željeni oblik.

DIY papirnati snjegović: predlošci

Prema općeprihvaćenom sustavu, potrebno je rezati samo pune linije, a točkaste ili točkaste linije ne mogu se rezati, to su nabori (vrsta linije označava njezin smjer). Obavezno prođite po naborima ravnalom ili sličnim alatom tako da ispadne ravno (zakrivljenja su neprihvatljiva).

Da biste popravili oblik, trebate nanijeti ljepilo na ventile i zalijepiti na željeno mjesto. U složenim modelima oni su označeni brojevima, ali u jednostavnim, poput snjegovića, to je spekulativno razumljivo. Ne možete odmah nastaviti s radom ako ste zalijepili jedan ventil – zanat će “ići”. Potrebno je da se pričvršćivač uhvati. Ljepilo ne smijete obilno nanositi mašući papirom – kada se osuši, to će se područje saviti i povući za sobom ostatak papira.

Ideje snjegovića od papira

Bolje je koristiti ljepilo za tapete, Moment za stolariju ili superljepilo. PVA nije najbolja opcija: loše drži, dugo se suši i sklona je deformacijama. Ali za tako malu jednostavnu figuru kao što je snjegović, možete ga isprobati. Osim toga, postoji trik: nemojte ga sipati, već ga kapnite na neku površinu i pričekajte da se konzistencija iz tekućeg pretvori u više tjesteninu, zatim ga zagrabite i tankim instrumentom, npr. komad plastike. U ovom obliku ljepilo neće natopiti papir. Bolje je ostaviti obično uredsko ljepilo ili olovku za drugi put.

Naravno, postoje jednostavnije opcije za stvaranje slatkog 3D snjegovića od papira. Zalijepite kuglice od okomitih “kriški” ili traka, savijte ih iz harmonike, koristite gotov novogodišnji dekor ili napravite klasični od prstenova vlastitim rukama.

Ljutiti papirnati snjegović

Papirnate aplikacije snjegovića

Načelo aplikacije, kao što se svi vjerojatno sjećaju iz djetinjstva, je da se dijelovi prvo pripremaju od nekog materijala, a zatim sastavljaju na ravnu okomitu podlogu kako bi stvorili sliku. U ovom slučaju, to može biti komad kartona (kvadrat ili figuriran, veliko platno ili mala razglednica), ili samo tijelo snjegovića – u ovom slučaju, crte lica i elementi kostima dodaju se tehnikom aplikacije . Također se mogu izrezati od kartona ili papira, ali ne samo.

Pokušajte koristiti različite teksture. Oni će dodati svečanost i originalnost.

Potrebno je vrlo malo materijala za stvaranje naglašenih područja, tako da možete koristiti sjajne omote slatkiša ili izrezati komade s uzorkom iz kutije s namirnicama, novina ili časopisa. Tehnika aplikacije savršena je za izradu nečega poput patchwork popluna i dodavanjem materijala koji zbog logotipa i natpisa ne bi bili dovoljni za cijeli rukotvorin.

Izbor ljepila ovisi o materijalu: za obični papir ili karton prikladno je sve od olovke, ali sjajni, folijski ili plastificirani papir možda neće dobro izdržati. Ljepilo ne možete izlijevati previše velikodušno: ono će se pojaviti kao ružna mrlja kroz sloj materijala ili će ispuzati uz rubove područja lijepljenja (i u mnogim slučajevima uopće nema potrebe postavljati cilj stavljanja cijelu površinu dijela na ljepilo; dovoljno je srediti njegovu sredinu, a rubove ostaviti slobodnima).

Kako bi rad izgledao pristojno, obratite pozornost na vanjski rub. U svakom slučaju, rez bi trebao biti gladak, bez neravnina. Možete upotrijebiti nazubljene škare i postaviti okvir (također koristeći tehniku).

Izrezani snjegovići

Ovog snjegovića od papira lakše je napraviti nego što se čini na prvi pogled: iz lista papira izrežite pahulje koje želite! Kao što se sjećate, da biste to učinili, morate nekoliko puta saviti list u trokut, izrezati ga po rubovima škarama, a zatim ga razviti, što će rezultirati segmentima s uzorkom koji se ponavlja.

Možda ne biste trebali težiti obliku realistične snježne pahuljice s tankim zrakama, već je vaš zadatak napraviti otvorenu salvetu. Ovo će biti tijelo vašeg snjegovića. Ostaje samo zalijepiti kuglastu glavu s nasmijanim licem i po želji dodati dodatke.

Usput, ovdje smo prikupili ogroman iznos.

Od papirnatih čaša

Šalice su vrlo praktične za korištenje, jer su prilično izdržljive trodimenzionalne praznine. Estetski, njihove mogućnosti su ograničene, ali igračke i lutke za kućno kino, kao i zabavan dekor za stol, ispast će sjajni!

Rad s njima je standardan: možete rezati, lijepiti, bojati – samo imajte na umu da često postoji plastični premaz, tako da se obični marker može razmazati. Kako točno sastaviti snjegovića sasvim je jasno iz majstorske klase s fotografijama korak po korak.

Još cool ideja ovdje!

Obrt od papirnatih tanjura

Ispred vas je bijeli krug. Što više možete tražiti kada kreirate snjegovića od papira? Još samo par da ih “posložite” jednu na drugu. To se može učiniti pomoću spajalice ili ljepila. Nema daljnjih ograničenja; možete ukrasiti zanat na isti način kao i obični list kartona.

Crtajte flomasterom i bojama, lijepite ukrase, posipajte šljokicama. Ako, naprotiv, skromno ukrasite tanjur-tijelo i ostavite ga bez svjetlucanja ili boje (i ne okrenete ga naopako), tada ga možete koristiti za namjeravanu svrhu. Dobit ćete mali pladanj snjegovića na koji možete staviti bombone i salvete.

Od čahura

vrlo jednostavno i izvedeno s velikim stupnjem konvencije. Razlikuju se uglavnom po bojama i karakterističnim oznakama koje omogućuju nepogrešivu identifikaciju lika – na primjer, rogovi jelena, brada Djeda Mraza.

Kod snjegovića vjerojatno je najprepoznatljiviji detalj crveno-narančasti nos od mrkve. Ima smisla zategnuti rukav šalom kako biste vizualno podijelili ravnomjerno cilindrično tijelo na sektore i tako figuru učinili uravnoteženijom.

Imajte na umu da na ilustraciji sa zlim snjegovićima ručke smještene preko tijela rade na sličan način. Također treba napomenuti da je autor ovog djela uspio prenijeti kutnost štapića na crtežu, čineći likove lakšim za prepoznavanje.

Nije potrebno postaviti čahuru okomito. U prvom dijelu su se bavili zanatima izrađenim od papirnatih prstenova. Zašto ne upotrijebiti podlogu od papirnatog ručnika, poprečno piljenu? Glavna stvar je ne pritiskati previše prilikom rezanja, kako ne biste zgnječili čahure. Prvo napravite rupu, a zatim umetnite i vodite alat za rezanje.

Predlošci

Veliki izbor “rezervnih dijelova” koji vam mogu zatrebati u radu. Prikladne su za crtanje i ispis, rezanje, lijepljenje, savijanje. Koju god tehniku ​​odabrali, odavde možete uzeti uspješan primjer bilo kojeg elementa papirnatog snjegovića – od nosa mrkve, ruku i rukavica do pune slike lika.

Ideje za rukotvorine

Ukoliko nemate pitanja o procesu izrade, ali ne možete odlučiti o konačnom izgledu letjelice, svakako pogledajte ovu galeriju. Fotografije će vam reći u kojim proizvodima možete koristiti sliku snjegovića, kako ga učiniti potpunim i svijetlim uz pomoć malih naglasaka i dobro usmjerenih dodira. Svaki papirnati snjegović je na neki način izuzetan! Ne bojte se stvarati i neka vam sve uspije!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki