Kako okititi božićno drvce kao profesionalac – 3 jednostavna koraka i pametni savjeti

Pripremite se stvoriti svečanu atmosferu u svom domu uz najbolje savjete stručnjaka za uređenje. Kićenje božićnog drvca bezvremenska je tradicija koju vole kućanstva diljem svijeta.

Osnove za ukrašavanje božićnog drvca su lampice, vijenci i ukrasi. Međutim, ako želite stvoriti božićno drvce koje izražava vaš stil i osobnost, mogućnosti su beskrajne.

Božićna drvca puna su uspomena i ukrasa, ostali ručni rad i drugi kupljeni od sezonskih artikala. Koji god način da odaberete za stvaranje blagdanskog ugođaja u svom prostoru, postoji jednostavan način da ukrasite svoje božićno drvce poput profesionalaca u tri jednostavna koraka.

Kako okititi božićno drvce kao profesionalac

Stvaranje impresivnog božićnog drvca ne mora biti težak posao. Potrebno je samo razumjeti kako se stvari postavljaju na drvce i nekoliko jednostavnih savjeta za ukrašavanje.

Ukrasite svoje božićno drvce kao profesionalac slijedeći ova tri koraka:

  1. Postavite svjetla na drvce
  2. Dodajte vijenac ili vrpce
  3. Objesite ukrase

Korak 1: Postavite svjetla na drvce

Prvi korak u stvaranju impresivnog božićnog drvca je postavljanje lampica. Božićne lampice obično imaju zelenu, bijelu ili crnu žicu. Odaberite boju žice koja odgovara vašem drvetu kako se ne bi vidjela i skrivala granama.

Da biste postavili svjetla, počnite od podnožja debla i krenite prema gore. Omotajte ih oko svake veće grane prema unutra tako da se žice ne vide.

Eksperimentirajte s različitim dizajnom i bojama svjetala dok ne pronađete ono što vam se sviđa. Na primjer, pozadina s bijelim svjetlima može se posvijetliti dodavanjem svjetala u boji postavljenih na vanjska područja stabla.

Postoji mnogo različitih vrsta lampica za božićno drvce i svaka ima svoje karakteristike.

Tradicionalna svjetla sa žarnom niti

Tradicionalna svjetla sa žarnom niti najpopularnija su vrsta svjetiljki za božićno drvce. Dostupni su u različitim veličinama i bojama i mogu se koristiti u zatvorenom i otvorenom prostoru. Tradicionalna svjetla sa žarnom niti zagrijavaju grane pravog drveta, što može osloboditi miris borovine u prostoriju.

LED svjetla

LED svjetla su novijeg tipa koja ne stvaraju toplinu. Obično su skuplje od tradicionalnih žarulja sa žarnom niti, ali su i sigurnije. LED svjetla su otporna na plamen, otporna na plamen i nema opasnosti od opeklina.

Svjetla globusa

Sferna svjetla su okrugla i dostupna su na tržištu u različitim veličinama. Izgledaju poput kuglica u boji na drvetu i blažeg su sjaja. Svjetlo koje proizvode pokriva veće područje na stablu.

Svjetla s mjehurićima

Bubble lampice su retro stil lampica za božićno drvce. Stoje ravno na krajevima vašeg božićnog drvca. Kada se cijev s tekućinom iznad svjetla zagrije, mjehurići lebde gore-dolje po cijevi i izgledaju poput lava lampi.

Najbolji izbor je onaj koji zadovoljava vaše osobne preferencije i potrebe. Tražite li tradicionalnu vrstu rasvjete koja će vam pružiti osjećaj topline, tradicionalne žarulje sa žarnom niti idealan su izbor. Ako tražite sigurniju vrstu, LED svjetla su dobar izbor. Ako ste u potrazi za jedinstvenim i retro stilom, svjetla s mjehurićima zadovoljit će vaše želje.

Korak 2: Dodajte vijenac na božićno drvce

Girlanda je važan dio ukrašavanja božićnog drvca. Može ispuniti stablo i dodati dodatni sjaj.

Ne postoje stroga pravila za kićenje božićnog drvca kada su u pitanju girlande. Ipak, postoje neki savjeti koji vam mogu pomoći u stvaranju lijepog i uravnoteženog izgleda.

  • Kako bi vijenac bio ravnomjerno raspoređen po drvcu, počnite od vrha i postupno se spuštajte prema granama.
  • Upotrijebite otprilike dvije niti vijenca za svaki okomiti dio drvca. Na taj način ćete stvoriti impresivan ukras, bez preopterećenja drvca.
  • Eksperimentirajte s različitim stilovima i teksturama. Možete koristiti različite girlande, od jednostavnih metalnih girlandi do otmjenijih girlandi s perlama. Također možete koristiti vrpcu ili neki drugi materijal za izradu vlastitog vijenca.

Nekoliko ideja o tome kako vijencem ukrasiti božićno drvce:

  • Omotajte vijenac labavo oko cijelog drvca u horizontalnim trakama.
  • Objesite vijenac od grane do grane.
  • Napravite velike mašne od vijenca i njima ukrasite grane drvca.
  • Upotrijebite vijenac da stvorite tekuće potoke od vrha drvca do podnožja.

Alternativa vijencu: upotrijebite vrpcu

Ukrašavanje božićnog drvca vrpcom popularna je alternativa vijencu. Vrpca se može koristiti za stvaranje elegantnog izgleda ili za dodavanje razigranog dodira.

Evo nekoliko savjeta kako upotrijebiti vrpcu za ukrašavanje božićnog drvca:

  • Omotajte vrpcu vodoravno oko drvca.
  • Napravite velike mašne i njima ukrasite grane drvca.
  • Provucite vrpcu okomito na stablo, stvarajući rub.

Korak 3: Objesite ukrase za božićno drvce

Posljednji korak u ukrašavanju vašeg drvca je vješanje božićnih ukrasa. Evo nekoliko savjeta za stvaranje lijepog i uravnoteženog rezultata:

  • Počnite sa svojim omiljenim ukrasima. Ovo su ukrasi za koje želite da vas prvi vide. Stavite ih na središnja mjesta na stablu.
  • Objesite veće ukrase. To će pomoći osigurati da su ravnomjerno raspoređeni po stablu.
  • Koristite različite veličine i oblike. To će pomoći u stvaranju impresivnog izgleda.
  • Objesite ukrase u vodoravne trake.
  • Objesite neke ukrase blizu debla kako biste stvorili dubinu.
  • Dodajte specijalne predmete ili ukrase pomoću kopči.
  • Upotpunite svoj ukras drvca dodavanjem vrha.

Nekoliko korisnih savjeta o tome kako objesiti svoje ukrase:

  • Upotrijebite dugačak komad vrpce ili špage da objesite svoje ukrase da provjerite njihov položaj.
  • Objesite svoje ukrase oko 6 inča od vrha drvca. To će pomoći u stvaranju uravnoteženog izgleda.
  • Ne bojte se eksperimentirati s različitim položajima. Najbolji izgled za vas ovisit će o obliku i veličini vašeg drvca.

Uz malo kreativnosti i mašte, možete stvoriti impresivno božićno drvce.

enikos.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki