Trahane sa gljivama i paprikom

Trachanas je oličenje okusa grčke zime. Omiljena ručno rađena tjestenina sada se ne kuha samo kao juha već i s raznim iznimno ukusnim kombinacijama, poput ove s paprikom i gljivama!

Materijali

30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 glavica luka nasjeckana

1 češanj češnjaka, zgnječen

50 gr. maslac

150 gr. gljive, narezane na ploške

½ žličice suha slatka majčina dušica

2 žličice slatka slatka crvena paprika

½ žličice slatka ljuta crvena paprika

250 gr. trahane po našoj želji

800 ml vruće juhe od mesa ili povrća, svježe ili ohlađene

kiseli sir ili mizitra za posluživanje

sol, svježe mljeveni crni papar

Postupak

U širokoj posudi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i pirjajte luk i češnjak 1-2 minute dok ne puste arome. Dodajte maslac, gljive i majčinu dušicu, nastavite pirjati dok ne poprime boju.

Dodati slatku i ljutu papriku, trahanu, gotovo sav temeljac (ovisno o vrsti trahane trebat će više ili manje temeljca) i sol. Promiješajte i kuhajte trahanu dok ne upije tekućinu i postane kašasta. Poslužite dok je vruće, pospite kiselim sirom ili naribanom mizitrom.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki