Koje su papige najskuplje: njihova cijena je nevjerojatna

Mnogima su ptice omiljeni kućni ljubimci jer su vrlo inteligentne.

Neke vrste papiga izgledaju vrlo egzotično.

Osim toga, ovu pametnu pticu neće biti teško naučiti razgovarati. Najčešće, izbor pada na valovite papagaje, koji su jeftini i jednostavni za njegu.

Veće ptice su skuplje.

Međutim, neke vrste papiga mogu koštati više od 10.000 dolara.

papiga
Fotografija: Pixabay

Koje se vrste smatraju najskupljim:

1. Najrjeđa vrsta papige na svijetu košta oko 50 tisuća dolara – plava ara. Nekada su živjeli u toplim zemljama u svom prirodnom staništu, ali sada ih uglavnom drže imućni poznavatelji prekrasnih ptica.

Danas je modra ara zaštićena. Ne možete samo kupiti pticu. Potencijalni vlasnik mora imati potvrdu da je u mogućnosti ljubimcu osigurati odgovarajuće uvjete.

Čak iu zatočeništvu, njihov broj je mali.

2. Na drugom mjestu su palmini kakadui. Ove ptice koštaju oko 16 tisuća dolara. Imaju zanimljivo crno perje i irokezu na glavi.

Palm kakadui su prilično veliki. Njihova težina može doseći jedan kilogram.

3. Zumbul ara mogu se pohvaliti neobičnim plavim perjem. Njihova težina prelazi 1,5 kilograma, a cijena doseže 10 tisuća dolara.

Zanimljiva je činjenica da su zumbulske ara monogamne ptice koje biraju jednog partnera za cijeli život.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki