Eeeks! Očito ima toliko insekata na vašem božićnom drvcu

Imate li božićno drvce Jeste li ga već postavili i imate li slučajno ‘pravog’ doma? Vrlo lijepo, ali možda postoji jedna stvar koju biste radije ne znali…

Insekti

Prijeći ćemo odmah na stvar. U božićno vrijeme vi, sretni vlasnik pravog božićnog drvca, imat ćete oko 25.000 ukućana. Istraživanje sa Sveučilišta u Bergenu u Norveškoj pokazalo je da je na prosječnom božićnom drvcu gmizalo 25.000 stvorenja. Mnogo toga ne možete vidjeti golim okom jer su to grinje. No, postoje i druga bića poput insekata i paukova. Važno je znati da naša božićna drvca vjerojatno dolaze od uzgajivača. Koriste pesticide, što vjerojatno znači da je na drveću manje insekata.

Panika

Iako na našim božićnim drvcima neće biti toliko insekata koliko tvrde norveški istraživači, ona i dalje vrve kukcima. A to je loša vijest za osobe s fobijom, jer iako ovi insekti spavaju zimski san, bude se u vašoj toploj kući. To bi moglo značiti da je pauk iznenada prošetao vašim stablom!

Za one koji sada zabrinuto zure u božićno drvce: bez panike. Životinje obično ostaju na mjestu na drvetu. Neželjeni ukućani nemaju razloga napuštati jelku, jer su u dubokom snu. Točnije u mirnoj hibernaciji. Kada ukućani postaju dosadni? Možda i pri pomisli da su tu… U tom slučaju imamo dva savjeta. Prvo: prvo stavite drvce u šupu na nekoliko dana i dobro protresite božićno drvce prije no što ga možete unijeti unutra. Je li vaše drvce već unutra? Ne postavljajte grijač previsoko, inače će životinje misliti da je vrijeme da se probude iz zimskog sna. A ti to ne želiš!

Izvor: Glamour, Savjeti i činjenice | Slika: Loše mame 2

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki