Vrlo snažna magnetska oluja pogađa nas za nekoliko sati

Astronomi najavljuju očekivanu geomagnetsku oluju koja će nas vrlo brzo pogoditi, javlja MeteoBalkans. Prema podacima američke Nacionalne agencije za oceane i atmosferu (NOAA), bit će klase G2-G3.

Prekidi komunikacijskih mreža, pa čak i prekidi interneta mogući su u dijelovima Europe i Azije, a tijekom noći na 21. i nad SAD-om.

Podsjećamo, magnetske oluje podijeljene su u pet kategorija – G1 “slabe”, G2 “srednje”, G3 “jake”, G4 “vrlo jake” i G5 “izrazito jake”.

Uzrok ove oluje je izbačeni dio plazme iz sunčeve pjege AR3686.

Intenzitet rendgenskog zračenja sunčevih baklji označava se latiničnim slovima A, B, C, M, X, pri čemu X označava najjače baklje.

Kada možemo očekivati ​​geomagnetsku oluju od erupcije?

Njegov glavni tok usmjeren je prema Zemlji, što će izazvati jaku magnetsku oluju 20. studenog 2023. godine.

Obično smetnje izazvane njime nepovoljno utječu na starije osobe i osobe slabog imuniteta. Oni koji su osjetljivi na fenomene mogu osjetiti umor, glavobolju, malaksalost, fluktuacije krvnog tlaka i lošu koncentraciju.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki