Kako jesti hurmašice – sa ili bez kožice: sada više nećete oklijevati

U prostranstvima Interneta možete naići na najneočekivanije informacije. Dakle, možda ste naišli na mišljenja prema kojima kožica kakija sadrži otrovne tvari.

Požurimo da uništimo ovaj mit: u kori ovog voća nema opasnih tvari koje bi mogle štetiti ljudskom tijelu.

No znači li to da su neoguljene hurmašice potpuno sigurne za vaše zdravlje? Hajdemo shvatiti.

Guliti hurmašice ili ne

Unatoč uvriježenom mišljenju o štetnosti kore kakija, stručnjaci tvrde da se bez straha može jesti.

Dragun
Fotografija: © Belnovosti

Jedini razlog za uklanjanje kore u nekim slučajevima je njen opor okus. Ako je kora gorka, pulpu možete jesti žlicom, prerežući bobicu na pola radi praktičnosti.

S čime jesti dragun

Jarko narančasto voće odlično se slaže s fermentiranim mliječnim proizvodima kao što su jogurt, vrhnje i svježi sir.

Nažalost, to se ne može reći za žitarice kao što su zobene pahuljice – nutricionisti ne preporučuju njihovo kombiniranje s kakijima.

Ranije smo razgovarali o tome što učiniti ako se jaje razbije.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki