Novogodišnja pića – 10 najboljih recepata sa fotografijama!

Neki ljudi ne mogu zamisliti novogodišnju noć bez čaše šampanjca, drugi više vole jača pića poput votke ili konjaka, a neki iz raznih razloga ne piju alkohol. Za one koji ne piju alkohol idealna su opcija bezalkoholna novogodišnja pića.

U novogodišnjoj noći možete pripremiti nekoliko ukusnih i posebnih jela koja će se svidjeti i odraslima i djeci. Evo nekoliko recepata za takva pića s fotografijama.

Sadržaj:

Sangrija

Bezalkoholna sangria priprema se od mineralne vode s bilo kojim sezonskim voćem.

Sastojci:

  • 1 litra prirodnog soka od grožđa;
  • ½ l mineralne vode;
  • 2 limuna;
  • 1 grejp;
  • 2 naranče.

upute:

Svježom prešom iscijedite sok iz 1 naranče i 1 limuna. Preostalo voće narežite na komadiće. Stavite voće u bokal i ulijte sok. Stavite u hladnjak na 1-2 sata. Prije posluživanja dodajte led i ulijte mineralnu vodu.

Bezalkoholno kuhano vino

Ovaj napitak idealan je za hladne jesenske i zimske večeri, a ujedno je i idealan izbor za uključivanje.

Sastojci:

  • 1 litra soka od višnje;
  • 1 žlica. svježe iscijeđen sok od naranče ili grejpa;
  • 1-2 štapića cimeta;
  • 2-5 kom. karanfili;
  • 1 g naribanog svježeg đumbira;
  • 1-3 žlice. l. prirodni med.

priprema:

Ulijte sokove u emajliranu posudu. Zagrijte smjesu na laganoj vatri. Sokovima dodajte začine i med. Kuhajte uz stalno miješanje 10-15 minuta. Ostavite vrući napitak da odstoji 10-20 minuta.

A evo još jednog.

Kakao s marshmallows

Kakao je ukusan i zdrav novogodišnji napitak. Pomoći će vam da se ugrijete u zimskim večerima.

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka;
  • 40 g šećera;
  • 40 g kakaovog praha;
  • 60 marshmallowa.

Način kuhanja:

U šerpu debljeg dna sipati šećer i kakao. U smjesu ulijte 100 g mlijeka i miješajte dok ne ostanu grudice.

Izlijte preostalo mlijeko i gotovu smjesu stavite na vatru. Kuhajte oko 3-5 minuta. Ulijte u šalice. Po vrhu pospite marshmallows. Po želji kakao možete posuti komadićima čokolade.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira zdrav je zimski napitak koji jača imunitet, pomaže u zaštiti od gripe i prehlade te poboljšava dobrobit. Ovo piće je korisno za one koji žele, jer pomaže ubrzati metabolizam.

Sastojci:

  • 1 litra kipuće vode;
  • 25 g zelenog čaja;
  • 25 g korijena đumbira;
  • 0,5 limuna;
  • 20 g meda.

Način kuhanja:

Čaj i sitno nasjeckani korijen đumbira prelijte kipućom vodom. Ostavite da se kuha 5-10 minuta. Dodajte med i sve promiješajte. Ulijte u šalice i u svaku dodajte krišku limuna. Čaj možete piti do tri puta dnevno.

Kava sa šlagom i cimetom

Osnažujuća kava s cimetom i vrhnjem podići će vaše raspoloženje i pomoći vam da se oraspoložite. Piće je vrlo ukusno i pomaže u zagrijavanju nakon dugih zimskih šetnji.

Sastojci:

  • 300 ml vode;
  • 4 žličice prirodna kava;
  • ½ žličice cimet;
  • 2 žličice smeđi šećer;
  • 300 g šećera u prahu;
  • 250 ml vrhnja 33%.

Način kuhanja:
Sipajte šećer i cimet u Turk. Stavite na vatru i držite dok se šećer ne počne topiti. Maknite s vatre, dodajte kavu i vodu. Kuhajte dok se ne počne stvarati pjena. Maknite s vatre. Ponovite ovo 3-4 puta, ali ne dopustite da kava prokuha.

Istucite vrhnje sa šećerom u prahu dok ne dobijete stabilnu pjenu. Pripremljenu kavu ulijte u šalice i prelijte šlagom. Po želji možete posuti komadićima čokolade. Možete koristiti i kupovni šlag s dodatkom.

Sea buckthorn sbiten

Sbiten od pasjeg trna zdrav je vitaminski napitak. Pomaže da se zagrijete i razveselite u novogodišnjoj noći. Ne samo da daje energiju, već ima i pozitivan učinak na metaboličke procese i probavu.

Sastojci:

  • 1,5 litara vode;
  • 200 g morske krkavine;
  • 150 g meda;
  • 4-5 ruža klinčića;
  • 20-50 g korijena đumbira;
  • 1-2 štapića cimeta;
  • lovorov list, zvjezdasti anis, kardamom.

Način kuhanja:

Ulijte vodu u tepsiju. Pasji trn operite i stavite u posudu s vodom te prokuhajte. Smanjite vatru i kuhajte 5-10 minuta, povremeno uklanjajući pjenu. Dodajte začine. U pripremljeni sbiten stavite med i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Procijedite, ulijte u šalice i dodajte krišku limuna.

Punč od brusnice

Vruć punč bit će izvrsno sredstvo za jačanje i jačanje imuniteta, a hladan ukusan novogodišnji napitak.

Sastojci:

  • 200 g brusnice;
  • 3 žlice. l. Sahara;
  • 1 žlica. l. med;
  • 1 grančica ružmarina;
  • 1 komad korijena đumbira;
  • 2 naranče;
  • 1 litra vode.

Način kuhanja:

Iscijedite sok iz naranče. Narežite đumbir na tanke ploške. Brusnice uspite u tepsiju i malo zgnječite. Ulijte vodu, dodajte začine. Pustite da zavrije, dodajte šećer i kuhajte 3 minute. Zatim ulijte sok od naranče i pirjajte još 1 minutu.

Gotov napitak ohladite na temperaturu od 50-60 stupnjeva, procijedite, dodajte med. Zatim ulijte u šalice.

Gusta topla čokolada

Vruća čokolada je mirisno i viskozno dobro poznato piće neusporedivog okusa. Pomaže dati osjećaj topline i također daje poticaj energije. Prije nekoliko stoljeća ovo je bio jedini desert napravljen od kakaovca.

Sastojci:

  • 0,5 l mlijeka;
  • 150 g mliječne čokolade;
  • 75 ml vrhnja 33%;
  • 2 žlice. l. Sahara.

Način kuhanja:

Zagrijte mlijeko na štednjaku, ali nemojte kuhati. Ulijte vrhnje i promiješajte. Dodati čokoladu i šećer. Nastavite zagrijavati smjesu dok se potpuno ne otope. Ulijte u šalice.

Rak od jaja

Novogodišnji napitak liker od jaja popularan je u SAD-u i europskim zemljama. Priprema se na bazi jaja i mlijeka ili vrhnja. Eggnog se poslužuje i topao i hladan. Mi ćemo pripremiti hladnu verziju.

Sastojci:

  • 4 jaja;
  • 5 žlica. l. Sahara;
  • 400 ml mlijeka;
  • ¼ žličice cimet;
  • ½ žličice muškatni oraščić.

Način kuhanja:

U posudu uspite šećer, ulijte mlijeko i sve dobro promiješajte. Razbijte jaja u posebnu zdjelu i tucite ih mikserom dok se ne stvori pjena. Nastaviti s mućenjem uz malo po malo dodavanja mlijeka. U smjesu dodajte cimet i prekrijte prozirnom folijom. Stavite u hladnjak i ostavite da odstoji 2,5 sata. Gotov napitak ulijte u čaše i po vrhu pospite muškatnim oraščićem. Poslužite hladno.

Rak od jaja

Orijentalna kava s cimetom i kardamomom blago je trpka, pikantna i bogata. Šalica ove vruće kave pomoći će vam da se oraspoložite u novogodišnjoj noći.

Sastojci:

  • 200 ml vode;
  • 1 žlica. l. svježe mljevena prirodna kava;
  • 5-6 kom. kardamom;
  • 3 g cimeta.

Kako kuhati:

Samljeti zrna kave pomoću mlinca za kavu. Samljeti kardamom batom. Za kuhanje vode. Stavite cimet, kavu, kardamom u Turk i dodajte kipuću vodu. Stavite na vatru, prokuhajte i ostavite. Ponovite ovo 3-4 puta. Ostaviti talog da se slegne pa sipati u čaše.

Nadamo se da ste uživali u ovim ukusnim i zdravim novogodišnjim napicima koje možete jednostavno napraviti sami. Sretni praznici!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki