Odličan desert: Profiterole s kremom od kestena i čokolade

Danas vam predstavljamo recept za profiterole s vrhnjem od , s kojima ćete oduševiti svoje goste.

Potrebni sastojci za profiterole s kremom od kestena:

100 g brašna

85 g maslaca

3 jaja

6-8 kandiranih kestena, grubo nasjeckanih

Za nadjev:

200 g kesten pirea

300 ml vrhnja

1 žličica ekstrakt vanilije

25 g šećera u prahu

2 žlice rakije ili likera od kestena

Pogledajte više:

Za čokoladnu kremu:

100 ml vrhnja

1 žlica. sirup ili liker od kestena (po želji)

25 g maslaca

100 g crne čokolade, sitno nasjeckane ili naribane

Način pripreme:

Prvo napravite nadjev. Procijedite kesten pire, ulijte vrhnje i vaniliju pa prosijte šećer u prahu. Dodati liker i mutiti mikserom par minuta dok smjesa ne postane mekana.

Prosijte brašno i prstohvat soli u zdjelu i ostavite sa strane. Zagrijte maslac i 225 ml vode u loncu na laganoj vatri dok se maslac ne otopi i smjesa ne zavrije. Umiješajte aromatizirano brašno i tucite drvenom kuhačom dok sve ne postane glatko tijesto. Smjesu rasporedite po tanjiru da se brzo ohladi. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Kad se tijesto malo ohladi, izgrebajte ga u zdjelu i drvenom kuhačom ili električnom miješalicom umiješajte jedno po jedno jaje. Stavite tijesto u papirnatu vrećicu i odrežite kraj tako da imate otvor od 1 cm.

Kuglice tijesta veličine oraha rasporedite ili grabite na dva pleha za pečenje, pazeći da između njih ostane dovoljno prostora. Sveukupno bi ih trebalo biti oko 20. Pecite 30-35 minuta dok profiterole ne nabubre i postanu hrskave.

Za kremu zagrijte vrhnje i sirup ako koristite tavu na laganoj vatri. Dodajte maslac i čokoladu, promiješajte nekoliko puta i ostavite da se tope 10 minuta. Miješajte smjesu dok ne postane sjajna, a zatim je ostavite sa strane.

Svaku ohlađenu profiterolu prerežite na pola, pa u donje polovice ulijte nadjev dok malo ne pređe rub. Zatim punjene profiterole posložite na stalak za tortu ili pladanj, slažući ih jednu na drugu. Prelijte umakom.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki