Kakav bi trebao biti ispravan doručak za školarca: svi bi roditelji trebali znati

Doručak je važan obrok koji pomaže zasititi tijelo vitaminima i energijom.

Ali pripremi učenikove prehrane mora se pristupiti odgovorno.

Bolje je odabrati jaja kao glavne proizvode.

Obično gotovo svi roditelji znaju kuhati kajganu ili omlet.

Ali vrijedi zapamtiti da će se dijete s vremenom umoriti od iste vrste hrane.

jaja
Fotografija: © Belnovosti

Stoga je bolje izmjenjivati ​​jela. Primjerice, umjesto uobičajenog omleta za doručak možete poslužiti muffine s jajima.

Bolje je odbiti suhe i brze doručke. Obično sadrže previše šećera i drugih štetnih dodataka. Ne samo da su štetni za vaše zdravlje, već se zbog njih nećete dugo osjećati sitima.

Preporučljivo je potpuno isključiti sendviče s kobasicama i sirom iz prehrane. Jedina iznimka je kruh od cjelovitog zrna, koji se može poslužiti sa svježim sirom, avokadom ili drugim povrćem.

Zobene pahuljice, koje se mogu poslužiti kao puding, daju veliku raznolikost dječjoj prehrani.

Ovaj zdravi doručak morate početi pripremati navečer. Zobene pahuljice prethodno je potrebno natopiti mlijekom ili prirodnim jogurtom s medom.

Možete dodati sušeno voće. Ujutro će takav doručak uljepšati ukusni dodaci, primjerice, bobičasto voće, voće, a ako želite dobiti još zdravije jelo, zobenu kašu možete nadopuniti chiom.

Prethodno smo vam rekli koju hranu možete dati svom djetetu u školu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki